Politika

1 od 5 miliona: Novosađanima u tajnosti povećan porez na imovinu

 

“Vlast u Novom Sadu nastavlja sa podmuklom otimačinom narodnih para, pa je tako u tajnosti donela odluku o poskupljenju poreza na imovinu za narednu godinu i to sakrila od javnosti, misleći valjda da ako otima u mraku to niko neće primetiti”, izjavio je danas Filip Martin, predstavnik novosadskog ogranka Pokreta “1 od 5 miliona”.

Filip Martin je kazao da će ovom skandaloznom i nelegalnom odlukom lokalne vlasti, svi građani koji imaju nekretnine – kuću, stan ili garažu – sledeće godine dobiti uvećan porez za oko 3.000 dinara. Time se, istakao je on, nastavlja naprednjački zulum, budući da je porez za tekuću godinu već bio skočio za oko 2.000 dinara. To je izvedeno u tajnosti, s obzirom na to da građanima nije saopšteno, a na portalu Poreske uprave nema nijedne infomacije o poskupljenju, istakao je Filip Martin.

“Deficit u budžetu je logičan usled pandemije korone virusa. Ali, umesto da gradska uprava smanji operativne troškove, i da se otkažu sumnjivi ugovori i sumnjivi milionski projekti koji uništavaju budžet, gradska vlast se odlučuje na još jedno poskupljenje koje ide preko leđa svih građana Novog Sada. U trenutku kada je u Srbiji bez posla ostalo više destina hiljada građana, i kada se očekuje da će taj broj tokom januara i februara narasti na više stotina hiljada, vlast bira da ljudima dodatno zagorča život”, naveo je Martin.

On je naglasio da nelegalno povećanje nameta nije ništa drugo nego dranje kože sopstvenom narodu, i to u trenutku kada ljudi umiru i kada mala porodična preduzeća nestaju pred našim očima, a da javni pokrajinski servis o tome ćuti, dajući time vetar u leđa podmuklim potezima vlasti.

“Dosetili su se da dok su narodu vezane oči, gurnu ruku u džep i pokušaju da pokriju manjkove u kasi grada. I to samo zbog sopstvene nesposobnosti i ličnih finansijskih interesa”, zaključio je Filip Martin.

Comments

comments