Politika

“1 od 5 miliona”: Vučić bi da legalizuje svoj lični rat protiv medija, organizacija i kritičara vlasti

Pokret “1 od 5 miliona” zahteva od Aleksandra Vučića da pod hitno prekine obračun sa medijima, organizacijama i pojedincima koji nastupaju kao kritičari vlasti, a u kojem je “sad napravio monstruozni iskorak – optužujući ih za pranje novca i finansiranje terorizma”.

“Odavno je jasno da predsednik SNS po svojim fiokama čuva spiskove “nepodobnih” i preko režimskih tabloida vodi ratove sa izmišljenim neprijateljima. Sada je najgrublje zloupotrebio i Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma kako bi legalizovao progon onih koji mu nisu po volji. Ovo je lični rat presvučenog radikala, istog onog koji je svoje prvo medijsko krvoproliće sproveo još 1998. godine, a etiketiranje medija kao stranih agentura i plaćenika sprovodio do danas, bez prekida”, navodi se u saopštenju Pokreta.

“1 od 5 miliona” zahteva od Uprave za sprečavanje pranja novca da ne učestvuje u ličnom ratu predsednika vladajuće stranke, da objavi dokumenta i javnosti objasni na osnovu kojih dokaza je sastavljen spisak medija, organizacija i pojedinaca koji je poslat bankama.

“Usput, Uprava bi mogla da se pozabavi i tokovima novca i brojnim nezakonitim poslovima svog šefa Siniše Malog, kojeg je i sama svojevremeno istraživala zbog učešća u pranju novca”, zaključuje se u saopštenju Pokreta “1 od 5 miliona”.

Comments

comments