Politika

“1 od 5 miliona” za bojkot izbora

Udruženje “1 od 5 miliona” saopštilo je posle današnjeg sastanka opozicije da ostaje pri stavu da parlamentarne izbore treba bojkotovati. Udruženje dodaje da će od 1. septembra pozvati građane na bojkot izbora, kao što su pozvali i političare da izađu iz parlamenta u decembru posle početka protesta.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI NIKAD BAHATIJI: PATIKE OD 5.000 I NOĆ U HOTELU OD 11 HILJADA EVRA!

“1 od 5 miliona ostaje pri stavu da su 42 preporuke Stručnog tima naše crvene linije i zato poziva potpisnike Sporazuma sa narodom na poštovanje odredbi dokumenta, koji su upravo oni predložili kao odgovor na zahtev protesta da opozicija da svoje viđenje Srbije i nakon smene režima”, navodi se u saopštenju Udruženja.

Loading…

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona” i član istoimenog udruženja, rekao je posle sastanka da su za sve učesnike protesta, kao i za “1 od 5 miliona” 42 preporuke Stručnog tima crvene linije bez kojih nema izbora.

Udruženje “1 od 5 miliona” dodaje da su 42 preporuke, koje je sastavio tim stručnjaka, minimalni zahtevi i da se razgovori s vlašću mogu voditi samo o njihovoj implementaciji.

Ovo udruženje je ranije zatražilo da dijalog između vlasti i opozicije u organizaciji Cesida, CRTE, Fonda za otvoreno društvo i Fakulteta političkih nauka bude transparentan i otvoren za javnost.

PROČITAJTE JOŠ: STEFANOVIĆ NIJE JEDINI, JOŠ JEDAN MINISTAR DIPLOMIRAO NA NEPOSTOJEĆEM FAKULTETU

“Dijalog o izborima tiče se svih građana Srbije koji na izborima glasaju, a ne samo političkih organizacija i subjekata koji učestvuju u izbornoj trci”, navelo je Udruženje.

PROČITAJTE JOŠ: OPOZICIJA SLOŽNO ZA BOJKOT AKO SE ZAHTEVI NE ISPUNE DO SREDINE SEPTEMBRA

(izvor: N1)

Comments

comments