Društvo

#1od5miliona – protest sledeće subote i zašto treba da budemo tamo

Kako saznajemo od organizatora protesta #1od5miliona sledeći, dvadeset i prvi po redu skup održaće se u subotu 27. aprila.

Prvobitno je juče u medijima objavljeno da se protesti odlažu zbog uskršnjih praznika.

Ovakve objave izazvale su negodovanje na društvenim mrežama, kako onih koji zaista žele da protesti ne prestaju, tako i onih za koje nažalost možemo da kažemo da na apsolutno svaku vest odgovaraju zluradim komentarima.

Bilo kako bilo, ovi protesti su zaista pokazali da su najbolji način da nezadovoljan narod iskaže svoj bunt protiv vlasti, a ne treba zaboraviti da su apsolutno svi, čak i oni koji su danas prvi u redu za negativno komentarisanje, a oni će se sami prepoznati, upozoravali da će borba biti duga i da se ne sme odustajati. Iskreno, svi bismo mi voleli da nakon jedne šetnje kompletan režim padne, ali nemojte zaboraviti mi ovde trčimo maraton.

Upravo zato nema i ne sme biti odustajanja, raduje podatak da je jučerašnji skup bio posećen u onolikom broju jer režim je ispucao sve svoje adute, besmislena turneja Budućnost Srbije se završila i Aleksandar Vučić jednostavno ne može da ponovi kontra mitinge koje smo viđali u prethodnom periodu.

Ukoliko mi ne odustanemo i ukoliko nastavimo sa ovim protestima, SNS će bukvalno biti sateran u ćošak a onda će morati da odgovori na neki drugi način. Koji god to način da bude ne zaboravite da će ih samo oslabiti i da ćemo ponovo biti u prednosti, zato svi kao jedan i sledeću subotu u 18 časova. Nema predaje.

Comments

comments