Politika

Nova stranka: hoćemo istinite informacije o kvalitetu vode

Gradski odbor Nove stranke saopštio je danas da su Zrenjaninci uznemireni informacijama o alarmantno lošem kvalitetu vode ali se sa pravom pitaju kako je to problem dug 12 godina, koji je kulminirao nedavnim hapšenjem nadležnih, odjednom pao u zaborav.

Oni u saopštenju ističu da su juče javno objavljeni izveštaji o ispitivanju kvaliteta vode demantovali gradsku upravu i navode menadžmenta prečistača vode da su rezultati “odlični”.

“Voda nije bila ispravna po više parametara, te stoga pitamo gradsku upravu šta se to sad promenilo u tehničkom i tehnološkom smislu, pa će četvrti po redu probni rad prečistača odjednom doneti izmučenim gradjanima Zrenjanina pijaću vodu. Da li smo posle predizbornog hapšenja svedoci i predizbornog puštanja prečistača u rad”, navodi se u saopštenju.

Oni zahtevaju da se građanima obezbede pravovremene i istinite informacije o kvalitetu vode koja teče iz njihovih česmi, a ne da im se, umesto onoga što je obaveza nadležnih, putem medija upućuju svojevrsne pretnje da će svako, ko se barem usudi da se zapita o uticaju takve vode na svoje i zdravlje svoje dece, krivično odgovarati za širenje panike.

Comments

comments