Izbor UrednikaSvetTechnologyZabava

7 razloga zašto da izabereš Pixel 2 pre iPhonea X

Nakon nekoliko nedelja korišćenja Googleovog smartfona Pixel 2 XL, novinar Biznis insajdera Antonio Viljas-Boaš zaključuje da postoji nekoliko ključnih tačaka na osnovu kojih ovaj uređaj ima prednost u odnosu na Appleov iPhone X.

1. I Pixel 2 i Pixel 2 XL jeftiniji su od iPhonea X

Cena osnovnog modela Pixel 2 iznosi 650 dolara, što je 350 dolara manje u odnosu na cenu iPhonea X, čija početna cena iznosi 1.000 dolara.
Veći Pixel 2 XL košta 850 dolara, što je opet 150 dolara manje u odnosu na početnu cenu iPhonea X

2. Pixel 2, za razliku od iPhonea X, dolazi sa punjačem za brzo punjenje

Apple je na svojim najnovijim flegšip modelima konačno uveo podršku za brzo punjenje, funkciju koja je već godinama zastupljena na Android uređajima.
Ipak, kada otpakujete svoj novi iPhone X, shvatićete da dolazi sa običnim punjačem, i da ćete morati da izdvojite dodatnu sumu novca ukoliko želite mogućnost da za nekoliko minuta napunite telefon.

U međuvremenu, cena Googleovih Pixel 2 telefona i dalje uključuje punjač za brzo punjenje.

3. Pixel 2 XL ima veći ekran od iPhonea X, iako su oba telefona skoro iste težine

Dok Pixel 2 XL teži 175 grama, a iPhone X samo gram manje, Pixel 2 XL dolazi sa 6-inčnim ekranom, u poređenju sa 5.8-inčnim ekranom iPhonea X.

4. Pixel 2 je znatno jeftinije popraviti
iPhone X važi za najskuplji iPhone kada je cena popravke u pitanju. Bez AppleCare+, popravka njegovog ekrana iznosi 280 dolara, dok je za “druge vrste oštećenja” potrebno izdvojiti 550 dolara, što može da uključuje i staklo na poleđini uređaja.

U poređenju s tim, popravka ekrana Pixela 2 košta 130 dolara, dok cena zamene stakla na poleđini ovog telefona iznosi 170 dolara, što je skupo, ali opet jeftinije od cene popravke iPhonea X.
Kada je reč o Pixelu 2 XL, cena zamene ekrana iznosi 220 dolara, dok će korisnici za novo staklo na poleđini morati da izdvoje 160 dolara.

5. Android je na Pixel 2 telefonima brži od iOS-a na iPhoneu X

Iako prikazani GIF pokazuje odnos brzine operativnih sistema na originalnom Pixelu i iPhoneu 7, isto važi za Pixel 2 i iPhone X.

Onemogućavanje ili uklanjanje animacije prilikom otvaranja aplikacija i prelaska sa prozora na prozor na Andoridu učiniće ovaj operativni sistem bržim u odnosu na iOS.

Iako iOS ima opciju “Reduce Motion”, čini se ona ne ubrzava mnogo otvaranje i zatvaranje aplikacija.

6. Iako je jeftiniji, Pixel 2 ima jednako dobru, ako ne i bolju kameru od iPhonea X

Kamera Pixel 2 uređaja važi za jednu od najboljih kamera kada je reč o pametnim telefonima. Istina je i da Pixel 2 i iPhone X prave odlične fotografije, ali cena uređaja i ostali faktori uticali su na to da pojedini korisnici iPhonea iz radoznalosti odluče da pređu na Pixel 2.

Jedina razlika su žuće nijanse na pojedinim detaljima koje se pojavljuju na fotografijama iPhonea X. To je čest slučaj sa iPhone kamerom, a ova osobina je tu sa ciljem da fotografije učini “toplijim”. Ipak, to zapravo znači da iPhone tehnički reprodukuje boje sa manjom preciznošću, što nekim korisnicima može da zasmeta.

7. Ukupno gledavši, Android je lakše kastomizovati nego iOS

“Jedna od stvari koje me najviše vuku Androidu jeste činjenica da možete da sakrijete svoje aplikacije u Android app fioci. Što se tiče aplikacija na ekranu, možete da ih rasporedite kako god želite”, piše Viljas-Boaš.

“Sa dolaskom novog iPhonea X, ova prednost Androida nikada nije bila relevantnija. Zar ne bi bilo fantastično da pozadina na vašem OLED ekranu zasija od ivice do ivice u punom sjaju?”, pita novinar.

Praćenje notifikacija takođe je lakše i preglednije, s obzirom na to da se sve nalazi na jednom mestu, a isto važi sa podešavanja u vezi sa Bluetoothom, Wi-Fi-jem, baterijom, airplane modeom, baterijom, itd. Kao rezultat, retko je potrebno ući u meni sa podešavanjima, što Android u tom smislu čini efikasnijim u odnosu na iOS.

(izvor: b92.net)

Comments

comments