Društvo

Advokat Gajić za N1: O Krušiku će se istrage tek voditi

Gostujući u jutranjem programu Televizije N1, advokat uzbunjivača iz Krušika Vladimir Gajić, istakao je kako su njegovom klijentu ugrožena najosnovnija prava. Naime, Aleksandru Obradoviću je produžena suspenzija do okončanja postupka koji se vodi protiv njega a niko ne može da pretpostavi koliko će taj postupak trajati.

“Nakon što mu je određen pritvor 20. septembra, doneto je rešenje o njegovoj suspenziji, u kome se kaže da će ta mera trajati dok mu traje pritvor. Pritvor mu je ukinut 18. decembra, a sredinom januara su doneli novu odluku i produžili su mu suspenziju do daljnjeg. Tako da sada imamo paradoksalnu pravnu situaciju. To što će suspenzija trajati do okončanja postupka je direktno kršenje njegovog prava na rad, jer niko ne može da pretpostavi dokle će taj postupak da traje”, navodi Gajić, i podseća da kod nas neki postupci traju i po deset godina. On napominje da je prošlo već pet i po meseci od početka tog postupka i dodaje da ni on, ni njegov klijent još uvek nisu videli dokaze kojima tužilaštvo tereti Obradovića.

Da podsetimo, Krušik je bio dužan da odluku o suspenziji povuče odmah nakon što mu je ukinut kućni pritvor, što se nije dogodilo.

Govoreći o istrazi koja je najavljena u Krušiku, koja bi trebalo da utvrdi da li su poslovima izvoza privilegovana pojedina preduzeća, on naglašava da se ona uopšte ne sprovodi.

“Oni ne vode istragu, jer bi se onda istraga vodila protiv njih. To je samo kamuflaža. Za tu vrstu provere je potrebno tri dana. Obradović, da se vodi istraga bi trebao da bude prvi koji će biti saslušan, ali ta se istraga ne vodi, što ne znači da se neće voditi u budućnosti. Oni od toga neće moći da pobegnu. To su krivična dela za koja je potrebna zastarelost od 25 godina”, kaže Gajić.

 

Comments

comments