Politika

“Aleksandre, od tvog dolaska na vlast bezbednost Srba na Kosovu je sve manja”!

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ danas je u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio kako ne zvuči ubedljivo njegova tvrdnja da brine o bezbednosti Srba na Kosovu i pozvao da im vrati pozicije koje su imali 2012. kada je on došao na vlast.

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ JEDNA SULUDA VUČIĆEVA IDEJA: ŠTA ĆE NAM NACIONALI STADION OD 250 MILIONA EVRA?!

„Od tvog dolaska na vlast bezbednost Srba, naročito na severu Kosova i Metohije, rapidno je pogoršana“, navodi se u pismu naslovljenom „Odgovor na pismo predsednika Srbije upućeno Srbima na Kosovu i Metohiji“.

U pismu se ukazuje da je od 2012. ubijeno šestoro Srba na Kosovu i Metohiji.

„U više navrata si izjavljivao da ta ubistva nisu etnički motivisana. Ako znaš da nisu Albanci, onda su Srbi. Koji Srbi“? upitao je Narodni pokret „Otadžbina“ Vučića u pismu u kojem mu se upadljivo oobraćaju bez persiranja.

PROČITAJTE JOŠ: IZRAELCI SU NAPRAVILI BUDALU OD VUČIĆA: OD “VELIKIH PRIJATELJA” DO SLANJA PILOTA NA PROSLAVU OLUJE!

Taj pokret je zatražio od Vučića da objasni kako će da zaštiti Srbe na Kosovu ako nije mogao da spreči ni hapšenje člana Vlade Srbije Marka Đurića.

U pismu Vučiću, „Otadžbina“ ukazuje i da bi svaka predaja Prištini jezera Gazivode bila krivično delo, jer je reč o imovini građana Srbije.

Taj pokret je poručio Vučiću da Srbima na Kosovu ne treba Zajednica srpskih opština osnovana u skladu sa zakonom i Ustavom Kosova, već „srpske, a ne separatističke institucije“.

„Nažalost, većinu srpskih inistitucija na Kosovu i Metohiji ti si u ovih šest godina predao Prištini“, zaključuje se u pismu pokreta „Otadžbina“.

PROČITAJTE JOŠ: SNS DOBIO PRVI ŠAMAR ZBOG KOSOVA: DSS IZAŠAO IZ KOALICIJE U 14 OPŠTINA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments