Politika

Aleksić na mitingu SZS u Požegi: Nedimović je najnesposobniji, zato je prvi na listi SNS-a

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je prvi na listi SNS-a, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, najnesposobniji ministar poljoprivrede u istoriji, jer „uništava srpsku poljoprivredu i srpskog seljaka kao niko do sada“.

„Kažu da im je Nedimović najbolji. Onaj ko je najnesposobniji i najgori za Srbiju, taj je predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću najbolji. Nedimović je verovatno najbolji jer tokom njegovog mandata otkupna cena maline iznosi 100 dinara za kilogram, a pre njega je 200 dinara, cena dizela je 160 dinara za litar, a bila je 100 dinara, subvencije poljoprivrednicima iznosile su 14.000 dinara po hektaru, a danas 4.000 dinara“, rekao je Aleksić na mitingu Saveza za Srbiju u Požegi.

Aleksić je istakao da samo bojkot „lažnih izbora“, zakazanih za 26. april, može dati rezultat protiv „diktatorske vlasti“.

„Bojkot će razdvojiti žito od kukolja i videćemo ko je borac za Srbiju i za budućnost, a ko je spreman da trguje državnim interesima zarad fotelje. Mi smo spremni da se odreknemo lične koristi i fotelja, a naše stranke da se odreknu novca iz budžeta i pokazaćemo da smo spremni na žrtvu“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da će se opozicija koja je proglasila bojkot boriti i izboriti za slobodu sa građanima.

„Naprednjačka vlast je gora od koronavirusa i bilo kog drugog virusa. Ne možemo se protiv njih boriti tako što ćemo im iz skupštinskih ili odborničkih fotelja govoriti kako ne rade dobro. Probali smo to i nije uspelo. Pozivam sve građane da ne učestvuju u farsi od lažnih izbora i da se izborimo za slobodne izbore na kojima ćemo se takmičiti i videti kom opanci a kom obojci“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je juče počela „još jedna u nizu predstava lopovskog i pljakaškog režima Aleksandra Vučića.

„Ta predstava se zove lažni izbori i Vučić je glavni glumac. Hoće po ko zna koji put da slaže i prevari građane Sbije, kao da mu nije dosta što je osam godina lagao i uništavao Srbiju. Oterao je pola miliona ljudi iz Srbije i sada ponovo traži podršku da bi nastavio da to isto radi još četiri godine. Ne može, bojkot je odgovor, ne pristajemo da nam vređa inteligenciju i da nas pravi budalama“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je naprednjački režim u prethodnih osam godina razorio institucije, zadužio sve građane za 10 milijardi evra.

„Ministrov otac trguje oružjem po svetu, proizvode marihuanu, sinonimi za ovu vlast su nasilnik Jutka i Simonović, koji pali kuće novinarima, obespravljeni su lekari, penzioneri, i poljoprivrednici, ali vlast je kupila sve medije i građane drži kao taoce“, rekao je Aleksić.

Comments

comments