Društvo

Antonijević: Stefan Nemanja okrenuće svoju pozadinu satu na Železničkoj stanici!

Izvršni direktor fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izrazio je danas na svom tviter profilu neslaganje sa planom grada da se ispred zgrade Železničke stanice postavi statua Stefanu Nemanji.

On je na svom nalogu objasnio da se na zgradi Železničke stanice nalazi sat koji je postavljen i pusten da “kuca” još davne 1884. godine kada je i otvorena Železnička stanica.

On je slikovito objasnio da bi se postavljanjem statue veličine od 23 metra, koju za Srbiju prave Rusi, u potpunosti zaklonio sat te bi simbolično Stefan Nemanja “okrenuo svoju pozadinu satu”.

Železnička stanica u Beogradu predstavlja kulturni spomenik od izuzetne važnosti svim građanima Srbije, a radio je arhitekta Dragutin Milutinović.

Prvi putnici po otvaranju Železničke stanice bili su kralj Milan i kraljica Natalija sa prestolonaslednikom Aleksandrom Obrenovićem.

Danas je režim Aleksandra Vučića odlučio da vozovi više neće kretati sa ove stanice te da će se ova zgrada predstaviti kao jedan od ukrasa Beograda na vodi.

Comments

comments