DruštvoEditor PicksPolitika

AV 007 – (Bolje) Sutra ne umire nikad…

James Bond, najjače oružje Njenog Kraljevskog Veličanstva, imao je svojevremeno itekako sjajan film “Sutra ne umire nikad”. I bio je u pravu. Sutra zaista ne umire nikad, sutra će uvek biti tu, sutra će uvek doći, sve se može, sve će se uraditi – ali sutra.

PROČITAJTE JOŠ: Ubice moga predsednika

Vratiću ti lovu sutra, kupiću ti čokoladu sutra, zavoleću te sutra – sve ću uraditi i sve ću ispuniti, samo ne danas, sačekaj do sutra. Jer sutra zaista ne umire nikad.

A šta bi bio naš predsednik Aleksandar Vučić ako ne James Bond. Neuništiv, neustrašiv, nepokolebljiv, najbolji, najjači i najveći – i sve što je obećao ispuniće, ali sutra.

Sledeći puteve slavnog junaka iz Ian Flemingovih romana i on nam je obećao da ćemo bolje živeti, ma najbolje živeti nego iko ikad igde, samo ne sad, samo ne danas, ali sutra, za godinu, za dve, ma najdalje dve ipo i živećemo kao bubreg u loju.

Čim je uzjahao vlast u Srbiji primenio je slavnu taktiku “sutra ne umire nikad” i rekao nam da je loše, živećemo loše i naredne godine, ali za dve, najdalje dve ipo godine sve će se promeniti.

Ništa nije slagao, došla je 2014. godina, a on je kao i svaki principijelan i dosledan političar ostao pri svome – loše je i biće pakao, ali živećemo bolje, samo sutra.

PROČITAJTE JOŠ: Da sumiramo – tuča na “jugu” i ko tu koga više za****va

Zli jezici će reći kako nas naš predsednik laže pa čak i za****va, ali molim vas, ne budimo smešni, godine su prošle a čovek je ostao iskren i dosledan – sada je loše, biće loše još ovaj mandat, još ove godine, još danas, ali promenićemo stvari, živećemo bolje, samo sutra. Dajte mi još jedan dan, još jednu godinu, još jedan mandat, ma samo sačekajte do sutra i videćete. Jer sutra ne umire nikad.

U proleće 2017. mali Alek je postao veliki predsednik, a na mesto premijera došla je Ana Brnabić. I nemojte da se zavaravamo, nije ona tu da upravlja vladom, nije tu ni da razmišlja svojom glavom, pa čak ni da se slika – a videli smo kada dolaze njene kolege iz susednih zemalja, Ana se ne sastaje, Ana se ne slika sa njima, to je posao za Aleksandra.

Ana ima jednu ulogu, da nastavi politiku koju je njen prethodnik započeo, da ostane na doslednom putu i da se pridržava dobre stare – “sutra ne umire nikad“.

Mi i dalje živimo loše, država je cirkus, sistem ne postoji, na vlasti je tiranin Aleksandar, ali nema razloga za brigu. I Ana je rekla – živećemo bolje, samo sutra.

I za kraj da vas podsetim samo, kad dođe ta 2018. godina, nemojte da ponavljate greške iz prošlosti. Ana i Alek će održati svoje obećanje, živećemo loše, biće pakao, ali ne brinite, promenićemo stvari. Prosečna plata će biti 500 evra, stanovi će se prodavati po 380 eura za kvadrat, Beograd na vodi će biti izgrađen, bićemo lider regiona, ma i ne samo regiona već i cele Evrope pa i sveta – samo sutra.
A sutra ipak, ne umire nikad.

 

Comments

comments