DruštvoIzbor Urednika

Bajka o Vučiću i “hrvatskim navijačima” je najveća sramota ikad!

Za početak se izvinjavamo za sve događaje koje smo u prethodnim tekstovima nazivali sramotom i brukom, jer apsolutno svi su smešni spram ovog. Tekst koji je prethodnih par dana aktuelan u režimskim medijima je napravio jednu potpuno novu dimenziju poniženja, gadosti i ludila.

Ukoliko niste ispratili, pisalo se da je predsednik SNS Aleksandar Vučić sa svojim sinom, sam bez obezbeđenja otišao na utakmicu između Rome i Liverpula i tamo se čak uspeo “pokačiti” sa hrvatskim navijačima. Ovaj potez je predstavljen kao herojski, veličanstven, a u stvari je nova šamarčina za nas kao narod i državu.

Prvo, da se razumemo, to je laž. I hvala Bogu da je laž. Konačno možemo biti zahvalni na tome što Vučić i njegovi mediji konstantno lažu, a evo i zašto.

Zamislite na momenat, samo na momenat, da je predsednik Srbije otišao na utakmicu i sukobio sa grupom navijača. Tu se ne radi o Aleksandru Supermenu Vučiću, ne radi se o njegovom herojstvu, junaštvu i sličnim budalaštinama – tu se radi o PREDSEDNIKU SRBIJE. 

Zamislite da su bolesnika prebili, kakvu bi to poruku poslalo u svet o nama kao državi? U vremenu kada se rešava naše nacionalno pitanje, budućnost Kosmeta, treba da se priča kako se predsednik Srbije bije sa navijačima na stadionu?! Čak i da je stvarno “Supermen”, čak i da je “prebio protivnike” – (kako ovo sve glupo zvuči za svakog normalnog) kako bi to u diplomatskim krugovima izgledalo?!

Neka neko Vučiću objasni, ali zaista neka mu objasni, više nije smešno ni zanimljivo, da se snaga jedne države ne meri po tome koliko protivnika njen predsednik može da prebije na stadionu – već po tome kakva joj je ekonomija, kakve su institucije, to je moć koju jedna država treba da ima.

A to Srbija nema. Srbija ima na čelu jednu psihički nestabilnu osobu, koja će radi sopstvene bolesne promocije uništiti i ovo malo bede od države što nam je ostalo.

“Medijima” koji su preneli ovu vest kao herojski čin želimo sve najgore. Ubedljivo najgore.

Comments

comments