Društvo

Barbara…

Barbara Životić, osoba koja je “zapalila” društvene mreže nakon protesta i koja je nekako uspela da se “probije” u žižu interesovanja nakon, najblaže rečeno, sramotnog izveštavanja za Studio B.

Ako ste slučajno propustili, ovde možete da pogledate kako je to izgledalo.

Hajde sada da malo pričamo o tom fenomenu koje je postalo, nažalost, tema broj 1 danas u Srbiji.

Apsolutno sve je pogrešno, od načina izveštanja, preko reakcija, do novih režimskih laži i korišćenja situacije da se priča okrene u njihovu korist, ma bukvalno sve, u jednoj normalnoj državi u Evropi u 21. veku, cela ova priča je potpuni promašaj.

Režim je još jednom dokazao da je verovatno i najgori trenutno ne samo u regionu nego i šire, ono što bi trebalo da budu mediji još jednom su potvrdili da su sramota i to nije baš naročito neočekivano.

RTS koji tek u 24. minutu dnevnika spomene tamo neku šetnju i brže bolje se prebaci na izjave Vučića i Stefanovića o tome, Pink, Informer, Alo i slične bljuvotine koje lažu apsolutno sve, pa do Studija B i ove simpatične devojčice koja je ipak na neki svoj način postala jučerašnji šampion.

Naravno, to kako ona izveštava to je najbolja slika ovog režima. Njen posao jeste da laže, da manipuliše i da provocira sve one koji se ne klanjaju liku i delu Aleksandra Vučića. A onda on i ostatak ekipe te negativne reakcije treba da izbace u prvi plan, malo dodaju pretnje, malo linč, malo silovanje i da probaju na tome da poentiraju.

Kada režim nema nikakve rezultate, kada nema ništa dobro da ponudi narodu, onda im nudi strah, onda im nudi nasilje i onda im nudi paniku – a to je sve ono protiv čega je jučerašnji protest bio upućen.

I nije Barbara problem u celoj priči, ona je jedna od mnogih koji su umesto profesionalne karijere izabrali da budu ništa drugo do poltroni koji će se uhlebiti sa jednim jedinim kvalitetom – umeju da se klanjaju svome gazdi.

Nećemo sada da dužimo o broju učesnika i o navodnim incidentima, okačićemo samo nekoliko fotografija i prebaciti tu temu na drugi tekst.

Hajde da pričamo o manipulaciji povodom slučaja “Barbara”. Danas je Vučić iskoristio neko novo obraćanje naciji da komentariše tvit Ivana Ivanovića. Evo šta je poznati voditelj zaista napisao.

A onda, u svom stilu, Aleksandar Vučić i neka sasvim nova “Barbara”:

Vidite sad o čemu pričamo?

Što se same Barbare tiče, naravno da ne pozivamo ni na kakav linč, ni na kakvo silovanje i slične budalaštine. Dotičnoj devojci želimo sve najbolje u životu i želimo da verujemo da je sposobnija od onog što danas jeste. Da nađe profesionalnu karijeru u kojoj je neće ucenjivati i gde neće zavisiti od jedne stranke i jednog čoveka. I da će jednoga dana sve ovo, ostati samo ružna prošlost.

Comments

comments