Politika

Beograd gubi još jedan simbol zbog SNS-a! Evo zašto ne treba ukidati trolejbuse

Najava zamenika gradonačelnika da će se u Beogradu ukinuti trolejbuski prevoz i zameniti elektro-busevima samo je još jedan u nizu besmislenih poteza gradske vlasti, smatra potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: SVETSKO PRVENSTVO JE PROŠLO – UHAPSITE VUČIĆEVIĆA

„Umesto da uvođenje elektro-buseva bude u funkciji sistemskog širenja prevoza na struju i da se ovaj prevoz predvidi tamo gde je zagađenje ulica najveće, aktuelna gradska vlast želi da jedan električni prevoz menja drugim, tako da ukupni efekat investicije na zagađenje bude – nula! Gradska vlast tako svoju politiku „skupo, a glupo“, dopunjuje još jednom – „iz šupljeg u prazno““, navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

Ističe da su Beogradu trolejbusi jedini podsistem javnog prevoza u kojem su sva vozila niskopodna i klimatizovana, te da su oni, prilikom prelaska na druga tehnička rešenja poslednji sistem koji treba zameniti, a ne prvi.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VUČIĆA, STEFANOVIĆA, GOJKOVIĆEVE I ANE BRNABIĆ!

„Trolejbusi funkcionišu u celom svetu i najisplativiji su vid gradskog prevoza. Autobus na struju je najmanje dva puta skuplji od trolejbusa, a kad se dodaju troškovi stanica na kojima se pune baterije, razlika poraste još nekoliko puta. To su sve razlozi zbog kojih najveći gradovi sveta još uvek ne razmatraju prelazak na ovakav vid prevoza. Očigledno je da tandem Vesić – Radojičić „zna“ više od svih njih zajedno“, naveo je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: DOKLE VIŠE?! SRBIJA SE OVE GODINE VEĆ ZADUŽILA MILIJARDU EVRA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments