Politika

Beograd: Opozicija bojkotuje sednicu gradske skupštine – ispred transparent 1 od 5 miliona

Opozicioni odbornici u Skupštini Beograda bojkotuju današnju sednicu u skladu sa Sporazumom sa narodom u kojem su se obavezali da će napustiti republički i lokalne parlamente i najavili da će od sada direktno razgovarati sa građanima.

Oni su ispred Gradske uprave razvili transparent sa protesta na kojem piše “Jedan od pet miliona” i najavili da neće ulaziti u zgradu.

Zamenik predsednika odborničke grupe Saveza za Srbiju i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović rekao je da se opozicija žestoko borila u Skupštini grada i najavio da će se protiv sistema boriti još žešće.

“Smatramo da je važnije biti sa svojim narodom na ulici, nego u sali sa onima koji vide Beograd isključivo kao plen i koji ga mrze”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, razmatranje rebalansa budžeta na današnjoj sednici je sramota, jer se događa u februaru i dodao da je više novca za Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) samo povod za ovo razmatranje.

“Nisu znali u decembru, kad su pisali budžet, da nema autobusa. Trebalo je da padne sneg i da građani guraju autobuse, da bi vlast shvatilada smo ispravno upozoravali da je pogrešnom politikom GSP devastiran”, rekao je Jovanović.

Odbornik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović kazao je da će predstavnici Srpske napredne stranke u “sramotnoj sednici” morati da učestvuju sami, jer će opozicioni odbornici bojkotovati sve naredne sednice gradskog parlamenta.

“PSG je pristupio Asocijaciji slobodnih odbornika i učestvovao u njenom formiranju. Cilj te asocijacije je da se jednom za sva vremena otkloni prepreka između građana i opozicionih odbornika”, rekao je Grbović.

(Izvor: N1)

Comments

comments