Društvo

Beograd zbog Vesića postaje ruglo: “Platiš SNS-u 200 evra po kvadratu i gradiš koliko i gde hoćeš”!

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović zatražio je od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da zaustavi divlju gradnju, za koju je ocenio da je postala obeležje njegovog upravljanja u prestonici u poslednje četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI SU OTELI NIŠKI AERODROM, ALI IMAJU NOVI PROBLEM: NEMA JAVNOG PREDUZEĆA KOJE MOŽE DA GA PREUZME!

„Već je javna tajna da svaki investitor koji plati 200 evra po kvadratnom metru može da gradi koliko hoće! Javno pitam gospodina Gorana Vesića zašto je još 2015. godine tvrdio da je sa divljom radnjom završeno i da je on garant da se neće dešavati?“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je upitao Vesića zbog čega nije sprovodio aktuelni Zakon o ozakonjenju objekata koji označava svaku novu divlju gradnju kao krivično delo i nalaže donošenje momentalnog rešenja o rušenju, kao i koliko je bespravno podignutih objekata iz nadležnosti grada (površine veće od 800 kvadratnih metara) srušeno od usvajanja novog zakona 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ: DOKLE IDE OVO LUDLIO: ČOVEK OČISTIO OPASNU DEPONIJU I ZARADIO ZATVORSKU KAZNU!

„Divlja gradnja je glavni uzrok korupcije u glavnom gradu i jedan od razloga zbog kojih kvalitet života Beograđana konstantno opada. Gradska infrastruktura je zbog divlje gradnje pred pucanjem i uskoro ćemo doći do tačke u kojoj je normalan i planski razvoj trajno onemogućen. Sramota je da aktuelna gradska vlast to toleriše i čak podstiče!“, dodao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: KLETVA VUČIĆEVA: KAKO JE ALEKSANDAR SMISLIO NOVU KOSOVSKU KLETVU

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments