Politika

BEZOBRAZLUK: Umesto rasprave o bezbednosti u BG, predsednik Skupštine ISKLJUČIO MIKROFRON Nikoli Jovanoviću

Sednica Skupštine Beograda umesto raspravom po tačkama dnevnog reda počela je nešto posle 10 časova isključivanjem mikrofona zameniku šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikoli Jovanoviću kome su izrečene i dve opomene.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević isključio je najpre mikrofon Jovanoviću, a potom mu i izrekao opomene nakon što je zamenik šefa odbornika Saveza za Srbiju zatražio da se u dnevni red uvrsti i tačka posvećena bezbednosti u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: PRETUČEN UREDNIK NEZAVISNOG PORTALA, POLOMLJENA MU JAGODIČNA KOST! TAKO IZGLEDA SLOBODA MEDIJA U NAPREDNOJ SRBIJI…

Dok se obraćao sa govornice, Jovanoviću su dobacivali odbornici vladajuće većine zbog čega je predsednik Skupštine grada pozvao na poštovanje reda dok je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću rekao da sedne na mesto.

Jovanović je najpre zatražio da se sa sednice povuku tačke dnevnog reda o kojima odbornici nisu dobili materijal 24 časa pre početka sednice, a onda je zatražio dopunu dnevnog reda.

“Uz svo uvažavanje, ali mi ne mislimo da su u Beogradu najugroženiji vrapci, već da su to pre svega naši sugradjani.Ne mislimo ni da su najveći problem bačene žvakaće gume, već se bojim da su to surove likvidacije, eskadroni batinaša i automobili koji lete u vazduh”, kazao je Jovanović.

Burne reakcije izazvala je njegova rečenica da je u Beogradu bilo 17 ubistava sa elementima mafijaških obračuna, kao i da u tim slučajevima nije bilo sudskog epiloga.

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ POKUŠAO DA OPRAVDA BAHATU NARUDŽBINU ZA SKUPŠTINSKI RESTORAN I DOBILI SMO, PO OBIČAJU, DEBILAN ODGOVOR

“Jedno se čak desilo na dan, odnosno samo dva sata nakon izjave ministra unutrašnjih poslova da je Beograd nikad bezbedniji i da se ne očekuju nova surova ubistva. Tad se desilo ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića”, kazao je Jovanović.

Reagovao je Nikodijević (na slici ispod) navodeći da je Jovanović pokušao da napravi “cirkus” od skupštine iznoseći kvalifikacije koje nisu tačne.

“Ne možete ovako, ja sam maksimalno korektan prema vama, ali nemojte da zloupotrebljavate moju demokratsku širinu. Ako ste zaista zabirnuti, postoje drugi modaliteti razgovora”, rekao je Nikodijević.

Potom se za repliku javio i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković koji je ocenio da je Jovanović pokušao da sakupi jeftine političke poene.

“Oni žele da se predstave kao ljudi koji se brinu o bezbednosti gradjana, da se operu i da svog predstavnika Željka Veselinovića opravdaju za poziv za silovanje”, kazao je Mirković, posle čega ga je Nikodijević prekinuo.

Većinom glasova odbijen je predlog Jovanovića o dopuni dnevnog reda, a odobrnici su usvojili dnevni red na kome su izmedju ostalog, odluke o budžetu, preuzimanju dela JAT tehnike i imenovanju direktora javnih preduzeća.

Djilas i Vesić suprotno o potrebi rasprave o bezbednosti u Beogradu

Odbornik Saveza za Srbiju Dragan Djilas izjavio je danas da bi svi trebalo da se ujedine u stavu o bezbednosti u Beogradu i da o bi o tome trebalo da se raspravlja u Skupštini grada, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio da to “nije prava adresa”.

Djilas je kazao da su u poslednje vreme gradjani svedoci miniranja džipova, tuča u klubovima, te bi bilo najnormalnije da o stanju u gradu referišu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor Policije.

“Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je 2010. godine bio ovde i davao takve podatke, ne vidim šta bi danas bio problem da se opet uradi isto”, kazao je Djilas novinarima.

Stanje bezbednosti u gradu pokušao je da u dnevni red uvrsti zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović, ali je predlog odbijen i još su mu izrečene dve opomene.

Jovanović je ocenio da odbijanjem da se u dnevni red uvrsti tema bebzednosti, “sramota” za gradski parlament i poručio da je odborničkoj grupi Savez za Srbiju “onemogućeno da govori”.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI STE PRIMETILI OVAJ “FENOMEN”: KAD GOD SNS IMA NEKI PROBLEM, BLATOIDI POČNU SA NAJAVAMA RATA?!

(izvor: BETA)

Comments

comments