Društvo

Bivši radnici paraćinske staklare stupili u štrajk glađu

Bivši radnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina, njih tridesetak, započeli su danas štrajk glađu ispred fabrike zahtevajući da se vrate na posao jer je doneta pravosnažna odluka o odbacivanju stečaja.

PROČITAJTE JOŠ: BEZ PREVOZA: ĐACI IZ POŽAREVCA DANAS NISU MOGLI U ŠKOLU ZBOG “TEHNIČKIH PROBLEMA”

Jedna od bivših radnica Vesna Simić izjavila je da oni imaju samo jedan zahtev a to je da generalni direktor Nebojša Bogdanović poštuje odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje stečaj bez pravnih posledica.

„Bogdanović kaže da tu ne piše da radnici treba da budu vraćeni, a nigde ne piše da je trebalo da radnici budu otpušteni. Tražimo da se Nebojša Bogdanović nama obrati i kaže zašto smo otpušteni i zašto nas ne vraća na posao. Rekao nam je da Nadzorni odbor ne želi da nas vrati, ali mi znamo da je Bogdanović jedino odgovorno lice koje sve potpisuje“, rekla je Vesna Simić.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BRUTALNO NASILJE: NAPREDNJACI MOTKAMA NAPALI AKTIVISTE DVERI!

Među štrajkačima, koji sebe nazivaju „Otpušteni preko fejsa“, ima i teže obolelih koji primaju i po četiri insulina dnevno.

„Mi smo već 19 meseci na ulici. Ovde ćemo ostati dok nam se Bogdanović ne obrati“, kazala je Vesna Simić.

Nakon otvaranja stečaja u septembru 2017.godine, zbog neizmirenih potraživanja čačanske firme Veksilum od 47 miliona evra, stečajni upravnik je otpustio 230 radnika.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) I DODIK DOVUKAO SENDVIČARE: 100 AUTOBUSA STIGLO IZ RS!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments