Društvo

Bojana Novaković: Zahtevi blokada jesu ispunjeni, ali to ne znači da stajemo

Glumica i aktivistkinja Bojana Novaković objavila je video na svojim društvenim mrežama putem kojeg se obratila građanima Srbije povodom najave Vlade da će povući Zakon o eksproprijaciji i da će promeniti Zakon o referendumu.

„Pobeda, mala, ali značajna. Zahtevi blokada jesu ispunjeni, ali ne znači da stajemo – ovo je tek početak“, rekla je ona u videu koji je objavila na svojim društvenim mrežama.

Kako je istakla, nema stajanja do poslednje pobede.

„Da ne dozvolimo kriminalnoj vladi koja nas ponižava godinama da nam kvari osećaj uspeha, ma koliko mali. Treba da imamo poverenja, nećemo stati, mi kao ljudi, aktivisti, građani, stručnjaci, nećemo stati do zadnje pobede i novog početka. Narode, uzmite momenat da predahnete, zaslužujemo to. I sutra ponovo, isto, do kraja i novog početka“, ispričala je Bojana Novaković.

Aktivistkinja i glumica koja godinama živi u Americi, jedna je od najpoznatijih lica ekoloških protesta i borbe protiv RioTinta. Tokom poslednjih godinu dana aktivno je na društvenim mrežama kritikovala Vladu i predstavnike vlasti, a nedavno je i došla u Srbiju kako bi i lično, glavnom i bradom, šetala sa građanima Srbije na ekološkim protestima.

Comments

comments