Politika

BOLESNO: Naprednjaci naterali DECU da dele političke flajere na kojima se vređa opozicija

Za jednu od najvećih sportskih manifestacija SNS iskoristila je maloletne devojčice da dele slike uradjene fotomontažom njihovih neistomišljenika. Jedna lepa manifestacija pretvorila se u zloupotrebu dece.

Valjevski polumaraton iako postoji samo par godina u gradu može se smatrati možda i najmasovnijom sportskom manifestacijom po broju učesnika, ali i takmičara koji dolaze sa svih strana ne samo iz Valjeva. Polumaraton je i ovoga puta privukao veliki broj sportista , ali i gledalaca.

Na samom startu u Kardjordjevoj ulici grupa devojčica u jednom trenutku započela je podelu odštampanih fotografija fotomontaže Dragana Jeremića državnog sektretara u ministarstvu ekologije i fotografiju Dragana Djilasa jednog od lidera SSP-a. Podela je vršena i takmičarima i prisutnim gradjanima . Da je medju deliocima slika bilo i maloletne dece potvrdila je jedna od njih koja će kaže kad poraste da se bavi manekesntvom. Na pitanje upućeno jednoj od devojčica ko je na slici  i šta slike treba da znače, devojčica je slegla ramenima i odgovorila: „Mislim da su to političari gospodjo, jeste to su političari“. Na pitanje ko joj je to dao i zašto to deli nije odgovorila već se brzo izgubila u masi okupljenih gradjana.

Ipak, kako Vamedia saznaje podelu pomenutih fotografija organizovala je Srpska napredna stranka koja je za ovu namenu iskoristila maloletnu decu  koju, kako navodi izvor Vamedie, niko neće odbiti.

Sportska manifestacija Valjevski polumaraton finansira se delom iz budžeta grada Valjeva, ali organizatori   u projektu kojim su konkurisali za sredstva izdvajaju da je svrha manifestacije promocija zdravog života, bavljenja sportom i promocija grada Valjeva.

Nakon što je trka počela na asfaltu Karadjordjeve mogle su se videti i razacane deljene slike dok su neki od takmičara kako sami kažu, slike bacili. „Pa mi smo bili na kraju do trotoara pa su nam dali , devojčica neka, mislim da nije ni punoletna , dete neko je prišlo i dalo nam. Mislili smo da je neki promo materijal ili obaveštenja o tome gde su punktovi sa vodom ili sokom. Ovi unutra da tako kažem, nisu to ni mogli da vide jer nisu prolazile baš kroz takmičare svuda nego mi smo bili na kraju odnosno pored trotoara“, kaže jedan od takmičara.

Izvor Vamedie iz SNS-a pak tvrdi da ne stoji cela stranka iza ovog čina. „Nije to SNS tako organizovala , to je ekipa oko gradonačelnika , mislim to su njegovi ljudi, zna se to već i svi znaju ko je to. To je njihov manir. Ipak deca, to stvarno nije u redu i sport je to“, kaže izvor Vamedie iz SNS-a.

Pored činjenice koja će ostati zabeležena da jedna lepa i masovna sportska manifestacija prvi put posle nekadašnje slave fudbala i košarke u Valjevu privlači tako veliku pažnju gradjanaostaće zabeležena i činjenica da je prvi put u istoriji Valjeva neko sport zloupotrebio za političke obračune i iznad svega za tu svrhu zloupotrebio i maloletna lica. S obzirom da instucije sistema ne funkcionišu, roditeljima ostaje da posebno obrate pažnju na vanredne džeparce i priliku da njihovo dete nešto zaradi, odnosno na naččin na koji će to biti realizovao.

Svim ostalim gradjanima ostaje pak gorak ukus u ustima i činjenica da više ništa nije sveto onima na vlasti pa i da se promocija Valjeva odvija na jedan loš  i ponižavajući način po same Valjevce.

(Izvor: Vamedia.info)

Comments

comments