Politika

Boško Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Vučića

Izvor: N1

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog neprijavljivanja krivičnog dela i to Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Obradović je za FoNetu izjavio da je prijavu podneo zbog toga što Vučić, otkako je na funkciji, prvo potpredsednika Vlade, potom premijera, pa predsednika Srbije, stalno iznosi “monstruozne laži”, za navodna krivična dela koja je uradio neko drugi, a da nikad nije podneo prijavu zbog toga.

Lider Dveri je naveo da je prijavu protiv Vučića podneo zbog slučaja rušenja u Savamali, u aprilu 2016. godine, jer je kao tadašnji premijer 8. juna te godine na konferenciji za štampu, izjavio da će obelodaniti koji su “kompletni idioti” to uradili.

Nije obelodanio, i to je krivično delo “neprijavljivanje krivičnog dela”, konstatovao je Obradović.

On je rekao da je drugi primer krivičnog dela Vučićeva stalna priča kako je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas lopov, a da nikad na osnovu tuh optužbi i tvrdnji nije podneo krivičnu prijavu protiv Đilasa.

Obradović se pozvao na izjavu Vučića od 17. marta 2019. godine, gde je rekao da “tvrdi da je Đilas lopov”, kao i od 6. novembra, kad je konstatovao da je jedan od lidera Saveza za Srbiju “veliki lopov”.

“Oba puta je rekao da će ići na sud. A propustio je da podnese krivičnu prijavu, time je počinio krivično delo – neprijavljivanje krivičnog dela”, konstatovao je Obradović.

Prema njegovoj oceni, Vučić predstavlja društvenu opasnost, jer je zloupotrebio funkciju koju ima u stranačke svrhe, a nijednu od ozbiljnih optužbi na račun opozicije, koje bi trebalo da se gone po službenoj dužnosti, nije dokazao, niti je podneo prijavu.

Comments

comments