Politika

Boško Obradović spreman da ide u zatvor

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je suđenje narodnom poslaniku opozicije prava slika toga zašto u Srbiji nema uslova za slobodne i poštene izbore i zašto su bojkot izbora na svim nivoima i građanska neposlušnost jedini pravi odgovor režimu Aleksandra Vučića i dodao da je “spreman da ide i u zatvor”.

Prekršajni sud u Beogradu nastavio je postupak protiv Boška Obradovića zbog organizacije protestne šetnje “Svi kao jedan” u Beogradu 13. aprila 2019. godine.

Pred isti sudom vodi se i drugi postupak protiv Obradovića zbog organizacije “Slobodne zone” u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije od 4. maja, navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

“Ova vlast počiva na strahu i pretnjama građanima i biračima. Oslobođenje od straha je početak slobode, kao što smo to videli na primeru Crne Gore. Ta reka slobode preliće se i u Srbiju i zato je vladajući režim sve nervozniji”, istakao je Obradović.

Obradovićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Todorić rekao je da, ukoliko sud u postupku protiv Boška Obradovića dozvoli da se nastavi prekršajni postupak direktno na taj način pogaziti ustavnu zabranu, odnosno garanciju poslaničkog imuniteta.

Comments

comments