Politika

Boško Obradović započeo kampanju bojkota!

Predsednik Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Boško Obradović kampanju bojkota započeo je u Nišu. Pored upoznavanja građana sa razlozima bojkota, Obradović je prisutnima saopštio da su Dveri krenule sa pokretom i peticijom za spas Komercijalne banke, koja je danas prodata Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za 387,02 miliona evra i podsetio da su Dveri pokrenule i peticiju protiv migrantske politike koju zastupa aktuelna vlast. Pored Niša, Obradović je rekao da će u naredna dva dana obići i Aleksinac, Leskovac, Prokuplje, Pirot, Zaječar i Bor.

 

Jedan od lidera Saveza za Srbiju, Boško Obradović, danas je na konferenciji za medije koja je organizovana u okviru promotivnog karavana srpskog pokreta Dveri pod nazivom „Oslobođenje“ rekao da je pokret čiji je on predsednik započeo peticiju za spas Komercijalne banke, koja je danas prodata Novoj ljubljanskoj banci (NLB) za 387,02 miliona evra. On je pozvao sve bivše i sadašnje radnike Komericjalne banke, kao i sve štediše, klijente i građane da pomognu u spasavanju od prodaje i poklanjanja Komercijalne banke strancima.

Obradović je rekao da se karavan „Oslobođenje“ održava kako bi se građani upoznali sa razlozima bojkota.

„Na terenu smo kako bi građane upoznali sa razlozima za bojkot. Građani će saznati da ovde nema uslova za normalne i poštene izbore, da ovde više nema normalnih medija, mislim pre svega na beogradske medije i televizije sa nacionalnom frekvencijom, da ovde nema normalne parlamentarne debate i da takve lažne izbore treba bojkotovati“, istiće predsednik Dveri i smatra da će tokom promotivnog karavana građani imati priliku da se upoznaju sa 55 mera pokreta Dveri za poboljšanje života u Srbiji, od kojih je istakao mere zabrane prodaje prirodnih dobara i strateških prirodnih resursa strancima, mere smanjenja poreza na zarade i mere preusmeravanja subvencija koje se daju stranim investitorima, ka domaćoj privredi.

Obradović je najveći akcenat stavio na peticiju koje je pokrenuo srpski pokret Dveri, a protiv migrantske politike koju zastupa aktuelna vlast. Iako je on trenutno jedini političar iz dela opozicije, okupljenog oko Saveza za Srbiju, Obradović je upravo tu činjenicu iskoristio da bi propagirao politiku svog pokreta vezanu za migrante, sa kojom se ne slaže i ostatak Obradovićevih saboraca iz SzS-a, tako da u narednim danima očekujemo komentare i ostalih lidera SzS-a u vezi sa peticijom koju su Dveri pokrenule.

„Smatramo da je politika aktuelne vlasti prema migrantima krahirala i da mora hitno da se menja. Imamo u Srbiji sve veći broj migranata koji protivzakonito prelaze granicu, koji čine sve veći broj krivičnih dela i predstavljaju sve veći bezbedonosni rizik za građane i državu“ istakao je Obradović.

Obradović je do sad posetio 10 gradova, a nakon Niša, za naredna dva dana predviđena je i poseta Aleksincu, Leskovcu, Prokuplju, Pirotu, Zaječaru i Boru čime bi karneval „Oslobođenja“ bio završen.

Comments

comments