Društvo

Brate Vučiću, ti si stvarno odlepio! Gazda SNS-a se obratio investitoru sa “Hvala ti BRATE TURČINE”

Vučić ne samo da pravi spektakl kada se otvara fabrika, nego je danas napravio spektakl i obilazeći fabriku čiji su radovi u toku.

U pitanju je fabrika tekstila Eurotay, čije otvaranje se očekuje na proleće sledeće godine.

Da bi spektakl bio potpun, gazda Srpske Napredne Stranke se stranom investitoru obratio sa jednom čudnom, ili malo više nego čudnom rečenicom:

“Drago mi je naročito što ne rade samo devojke do 25 godina. Hvala ti, brate Turčine što si primio i žene od 50 godina. To su vredne i sposobne žene koje će pokazati lojanost”, rekao je Vučić. 

Verovatno ne moramo napominjati da obraćanje stranom investitoru sa “Brate Turčine”, ili “Brate Nemac”, ili “Brate Kinezu”, ili bilo kojom drugom rečenicom koja u sebi sadrži sleng “BRATE” nije baš sjajno diplomatsko rešenje. Time se ne iskazuje baš poštovanje i nije predviđeno da je koristi jedan predsednik države.

Takođe, ne bi trebao govoriti ni ovo:

“Vi Turci što ste dovedeni, da vodite računa o našim ženama, da budete fini i ljubazni prema njima! Jeste li me čuli Turci? Da vodite računa! To su divne, dobre žene, porodične, koje žele da vredno rade kako bi napravile budućnost za sebe i svoje porodice”, kazao je predsednik.

Te žene nisu ničije vlasništvo da bi on morao da naglašava kako će neko prema njima da se ophodi. U Srbiji moraju da postoje institucije, zakon o radu i nadležni organi koji će sprečiti nekog investitora da “ne bude fin i ljubazan i da ne vodi računa o našim ženama”.

Dokle god to bude predsednik države navodno radio i to na konferencijama za medije, ovo će biti država robova.

Nemamo komentar na kraju, brate Vučiću, šokirao si nas.

Comments

comments