DruštvoKorona

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji porastao na 384

Epidemiolg Predrag Kon izjavio je da je do 15 časova u Srbiji registrovan 81 novi slučaj korona virusa, tako da je ukupan broj zaraženih osoba 384.

Kon je na redovnoj konferenciji za novinare u vezi sa situacijom sa epidemijom korona virusom rekao da je do 15 časova testirano 245 osoba, a ukupno 203 njih hospitalizovano.

“Osamnaest u Kliničkom centru Niš, 16 u KC Kragujevac, 12 u Klinici za infektivne i tropske bolesti, u KBC Dragiše Mišović 131 i u Klinici za pulmologiju KC Srbije 10, a u Opštoj bolnici u Valjevu dva”, kazao je Kon.

On je kazao da je na respiratoru 24 pacijenta.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević je predstavila topografsku distribuciju oboelih i navela da je u 21 gradu registrovan bar jedan slučaj oboljevanja.

Od 384 registrovana slučaja u Srbiji – u Beogradu je zabeleženo 158 slučajeva, u Nišu 40, Valjevu 38, u Novom Sadu 21, u Čačku 13, Kragujevcu 12, a u Kruševcu i Ćupriji po 10.

Takodje, kako je kazala, jednocifreni broj obolelih registrovan je u Kikindi, Vranju, Požarevcu, Zaječaru, Užicu i Pančevu, a po jedan slučaj zabeležen je u Temerinu, Somboru, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu i Leskovcu.

Kisić Tepavčević je rekla da broj zaraženih sa najtežim oblicima bolesti nije značajno porastao i da je danas na respiratorima tri više nego juče.

Govoreći o rezultatima testiranja koji su danas predstavljeni, Kisić Tepavčević je kazala da definicija slučaja glasi: da je jedna osoba bila u kontaktu sa zaraženim, te je, kako je obrazložila, danas najveći broj registovanih zbog sve većeg broja ljudi koji ispunjavaju definiciju.

Dodala je da primena nove strategije masovnog testiranja još nije počela.

 

Izvor: Beta

Comments

comments