Društvo

Bruka! Srbija 8. na svetu po indeksu MIZERIJE!

Ekonomski tigar sa najvećim platama, penzijama i privrednom rastu u celom vaskolikom univerzumu (po Jevanđelju Aleksandra Vučića), doživeo je novi “hladan tuš”.

Blumberg je naime objavio “missery index” u šta je uračunao inflaciju, nezaposlenost, rastuće cene i ostale ekonomske karakteristike.

Srbija se, na ovoj listi nalazi na 8. mestu (uistinu delimo ga sa Brazilom), a ako je za utehu iznad nas su velesile poput Ukrajine, Južne Afrike i naravno Venecuele.

Sa druge strane, nalaze se Singapur, Danska, Hong Kong, Japan i Švajcarska, koji iz perspektive građana zatočenim pod diktatom SNS kartela nažalost ne da deluju kao druga država, već više kao druga planeta, galaksija, ili što da ne i univerzum.

Svakako da nismo ni do sada nasedali na laži koje se plasiraju iz režimskih medija (uistinu, valjda nismo), ali ocene koje stižu iz ostatka sveta su dijametralno suprotne. Zato još jednom da pozovemo građane, ne verujte SNS-u, evo ne morate da verujete ni “Blumbergu”, verujte sebi, svojim platama, svojim penzijama i životnim standardom. I ako ste nezadovoljni (a svakako jeste), 4. marta je prva prilika da se nešto promeni.

Nema opravdanja.

Comments

comments