Društvo

“Buđenje Užica” sutra u 18h!

Građanskom protestu „Jedan od pet miliona“ pridružiće se i građani Užica, koji će se u petak, 25.januara u 18 časova i sa porukom „Buđenje Užica“, okupiti na platou ispred zgrade Skupštine grada.

Pola sata pre toga, ispred Narodnog pozorišta, Užička odbrambena liga, lokalno udruženje građana, najavila je da će organizovati svoj skup, nakon čega će se učesnici tog okupljanja prodružiti protestu ispred užičke skupštine.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): MAJ KANTRIZ, SRBIJA: MOLIMO DUBRAVKU FILIPOVSKI DA VIŠE NIKAD NE PRIČA NA ENGLESKOM

Navodeći da se „Užice pridružuje protestu kako bi građani izrazili nezdovoljstvo lokalnom i republičkom vlašću“, dr Željko Bacotić, jedan od organizatora užičkog protesta „Jedan od pet miliona, objasnio je da će protest okupiti ne samo predstavnike opozicionih političkih partija, nego i udruženja i grupa građana, javne ličnosti i druge građane.

„Došlo je vreme da nešto promenimo u učmalom Užicu i naopakoj državi. Želimo da iskažemo bunt prema inverziji naše stvarnosti, u kojoj nepismeni i oni koji su kupili diplome vode zemlju, a obrazovani beže iz nje, u kojoj se kriminalci pitaju za sve, a spletkari se o poštenim ljudima samo zato što drugačije misle“, rekao je za Danas Bacotić i naveo da će sa protesta biti upućeni zahtevi lokalnoj i republičkoj vlasti. Nakon okupljanja, učesnici protesta prošetaće Ulicom Dimitrija Tucovića, Trgom partizana, potom će se Ulicom Petra Ćelovića vratiti na plato ispred skupštine.

Protestu će se pridružiti Užička odbrambena liga (UOL), koja je saopštila da podržava sve proteste protiv aktuelne vlasti i na republičkom i na nivou Grada Užica. Uz isticanje da „navedeni protesti imaju kontekst incijative koja je potekla iz Beograda“, UOL je pozvala svoje simpatizere i druge građane da se okupe u 17, 30 časova kod NP Užice i da se nakon toga priključe protestima „Jedan od pet miliona“ ispred gradske skupštine.

„Pored toga što podržavamo navedenu beogradsku gradjansku incijativu, koja se zalaže za smenu aktuelnog režima, ističemo da smo organizacija lokalnog karaktera u kojoj važi načelo „Užice Užičanima“, te da ćemo se za naše cljeve zalagati, bez obzira na stav republičke vlasti. Tokom navedenih protesta, kojima pružamo bezrezervnu podršku, želimo da istaknemo i lokalne probleme i prioritete našeg udruženja koji se, pre svega, tiču kvaliteta vazduha koji udišemo i vode koju pijemo“, saopštila je Užička odbrambena liga.

PROČITAJTE JOŠ: IZVEŠTAVANJE PO SNS DIKTATU: EVO KAKO IZGLEDAJU NAREĐENJA ZA MEDIJE IZ “CENTRALE”

I malinari iz nekoliko udruženja poljoprivrednika iz zapadne Srbije, odlučili su da podrže „sve građanske proteste, koji imaju za cilj borbu protiv diktature, javašluka i lažnog predstavljanja diktatorskog režima Aleksandra Vučića“. Oni će biti na protestu u petak u Užicu, a u subotu uveče učestvovaće i na protestu u Beogradu.

„Svi dosadašnji napori u pregovorima oko cene maline prošlogodišnjeg roda nisu dali rezultate i pored brojnih apela za pomoć upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavu Nedimoviću, kao i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću“, navedeno je u saopštenju sa sastanka predstavnika udruženja poljoprivrednika zapadne Srbije, koji je održan u Ivanjici.

Protest u Požegi u subotu

Protest, koji dvanaesti put organizuje „Inicijativa za Požegu“, najavljen je u tom gradu u subotu, 26. januara u 18 časova na Trgu slobode. Građani će ponovo zahtevati ostavke predstavnika lokalne vlasti, koju predvode naprednjaci.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SRBIJA SE BUDI: EVO GRADOVA U KOJIMA SE PROTESTUJE I U KOJIMA ĆE SE PROTESTOVATI

(izvor: danas.rs)

Comments

comments