Društvo

Bujoševiću istekao mandat, RTS raspisao konkurs za novog generalnog direktora

Generalnom direktoru Radio – televizije Srbije mandat je pred istekom, a hoće li ponovo konkurisati još uvek nije poznato.

Upravni odbor RTS-a raspisao je konkurs za poziciju novog generalnog direktora Javnog medijskog servira nakon što je istekao petogodišnji mandat Dragana Bujoševića.

Bujošević je 2019. godine, napunivši 65 godina, stekao uslove za penziju ali mu je mandat produžen na njegov lični zahtev.

Proteklih godina bilo je više protesta i ličnosti koji su javno iskazivali svoje nezadovoljstvo uređivačkom politikom RTS-a i generalnim direktorom Draganom Bujoševićem.

Građani su na najmasovnijim protestima protiv režima, 1 od 5 miliona, protestovali svake subote, a od toga većinu protesta prolazili ili završavali pored zgrade Radio – televizije Srbije u Takovskoj ulici.

U aprilu 2019. godine građani su ušli u centralu Javnog medijskog servisa u Takovskoj zahtevajući promenu uređivačke politike.

Nedavno je i grupa akademika predvođena profesurom sa instituta za fiziku SLobodanom Prvanovićem predala i zahteve za promenu uređivačke politike i pristupu debatnih i političkih emisija koje, po njima, ne ispunjavaju kriterijume drugačijeg mišljenja.

Comments

comments