Politika

Bulatović: Država što pre da omogući paorima rad na njivama tokom policijskog časa

Uništavanja seoskih domaćinstava se nastavlja i tokom vanredne situacije u zemlji, država ponovo pokazuje nerazumevanje prema poljoprivrednicima i prema njima se svakodnevno vrši represija da zaustave poljoprivedne radove tokom policijskog časa, rekao je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Da je tako, naveo je Bulatović, sve više slučajeva je širom Srbije gde se poljoprivednici prilikom povratka sa njiva tokom policijskog časa hapse, pišu prijave i po krtatkom postupku novčano kažnjavaju a sudije ne prihvataju obrazloženje paora da će, ako kasne sa setvenim radovima, pretrpiti ogromne gubitke.

“To je rezultat potpunog neznanja i nezainteresovanosti aktuelnog ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Pomenuti ministar razmišlja o izbornoj kampanji SNS-a koja nije zaustavljena ni tokom pandemije virusa Korone, zbog čega poljoprivreda u Srbiji trpi ogromne i nesagledive štete”, naveo je Bulatović.

Nigde u svetu, čak ni u ratnom stanju nisu zabranjivani popljoprivredni radovi, navodi on.

“Posle ovakvog nerazumevanja za paore, pitanje je šta će se desiti ako se ne postignu setveni radovi na vreme i ne izvrši neophodna zaštita pšenice? Da li će i tad država reagovati kao po pravilu sa zakašnjenjem”, upitao je Bulatović.

Comments

comments