Politika

Bulatoviću policija upala u kuću! Samo dan nakon što je govorio o Vučićevim skupim sakoima!

Manje od 24 sata nakon što je na konferenciji za novinare ispred Predsedništva govorio o skupocenim sakoima predsednika Aleksandra Vučića, potpredsedniku Stranke slobode i pravde Dejanu Bulatoviću policija je upala na imanje u blizini Šida i oduzela oružje za koje, kako navodi, ima urednu dozvolu, prenosi Nova.rs.

Prema njegovim tvrdnjama, policija ga je informisala da je jutros stiglo naređenje iz Beograda da mu se oduzme oružje, zajedno sa oružanim listom koji je posedovao.

“Reč je o lovačkom oružju, dve puške, koje poseduje legalno. Kad sam ih pitao zašto to rade, oni su rekli da je jutros stiglo naređenje iz Beograda i da oni moraju da postupe prema naredbi koju su dobili. Policija mi je oduzela i oružani list. Rekao sam im da krše Ustav, da nije u redu da to rade posle 24 sata od konferencije na kojoj sam govorio ispred Predsedništva o Vučićevoj skupocenoj odeći i da je reč o kažnjavanju opozicije, međutim oni su me ignorisali”, ističe Bulatović.

On smatra da je reč o odmazdi vlasti zbog njegovog ukazivanja na bogatstvo predsednika.

“Kad sam ih pitao koji je pravni osnov zbog kojeg sve to rade, oni su mi rekli da postoji neki prekršajni postupak zbog protesta u Vinči iz 2019. godine, a na kojem sam ja učestvovao. Kad se devedesetih godina nosio lutku Slobodana Miloševića, stavili su me u zatvor, a obrazloženje je bilo da sam tada ometao saobraćajne policajce. Sad, trideset godina kasnije dešava se identična stvar kad sam se pojavio sa kartonskim Aleksandrom Vučićem ”, rekao je Dejan Bulatović.

Comments

comments