Društvo

Čak 10.000 ljudi čeka da odgleda ovu predstavu u Narodnom pozorištu!

I za karte u pozorištu postoje liste čekanja. U Narodnom pozorištu na takvoj jednoj listi za predstavu „Balkanski špijun“ trenutno je 10.000 ljudi.

Predstavu Balkanski špijun do sada je videlo 10.000 ljudi. Skoro isto toliko čeka da je pogleda. Mesta je tri stotine, predstava je u proseku tri do četiri puta mesečno na repertoaru, što znači da će mnogi morati da se naoružaju strpljenjem jer će Špijuna videti tek sledeće godine, piše rts.rs.

Loading…

Delo Dušana Kovačevića je zaista za sva vremena, interesovanje za ovu predstavu porede sa kultnim izvođenjem Kralja Ibija.

„Nikada neću zaboraviti situaciju za Kralja Ibija u Ateljeu, ja sam tada bila dete. Ulazim i sluša, pokliče direktora tehnike: Ljudi, preko oluka ulaze u pozorište! Trči tamo! Ali to je značilo da je to trijumf veze između publike i Zorana Radmilovića i čitave trupe. Zato je ta predstava kultna. Verujem da je Špijun na putu da to postane, mislim da je već postao“, istakla je Ivana Vujić, direktorka Narodnog pozorišta.

Mada je Balkanski špijun sa uspehom gostovao u mnogim zemljama, beogradska publika je posebna. Naročito kada se, kaže Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta, veže za komad.

Predstava koja podkazuje stvarnost prikazujući glavnog junaka u večitom strahu od velikog, drugačijeg, ponekad proračunatog sveta. To je naš mentalitet koji se teško menja i na tu iskrenost publika isto tako i reaguje.

„To je predstava koja živi, a predstava koja živi, koja se menja uvek će imati publiku. Publika oseti da je to živ materijal i ona ima poziv na taj način da i ona bude deo tog života“, objasnila je Vujićeva.

Narodno pozorište u narednih mesec dana imaće još dve velike premijere – Labudovo jezero, 2. juna, i operu Petra Konjovića Koštana, 14. juna. I za ove predstave, kažu u ovoj pozorišnoj kući, sigurno će se tražiti karta više.

(Izvor: Infobrif)

 

Comments

comments