Politika

Da li ovo znači da je Nikola Jovanović ex NS i zvanično prešao kod Đilasa?!

Beograd, 15. juna 2019 -Jedan od osnivaca Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas i sef odbornicke grupe SzS u Skupstini Beograda Nikola Jovanovic na konferenciji za novinare. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Kada je Nikola Jovanović početkom ovog meseca napustio Narodnu stranku Vuka Jeremića i tamošnju potpredsedničku funkciju, izjavio je da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik u Skupštini Beograda. Rekao je tada i da će o “daljim eventualnim planovima razmisliti kad ohladi glavu”.

Već tada su mnogi komentarisali da će Jovanović svoju dotadašnju političku porodicu zameniti Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa. A da je mladi Jovanović već “ohladio glavu” i prelomio koju će partijsku knjižicu uzeti, odgovor možda nudi i današnja fejsbuk objava samog Dragana Đilasa.

Naime, Đilas je na svom ličnom FB profilu objavio Jovanovićevu video izjavu. Budući da je Đilas na svom ličnom profilu do sada objavljivao samo svoje video materijale i izjave funkcionera svoje stranke, mnogi su ovu njegovu objavu videli kao priznanje da mu je Jovanović sada postao i stranački kolega.

Inače, Gerila je već pisala o nezvaničnim saznanjima da se Jovanović sprema da pređe u Đilasov SSP, te da bi trebalo da preuzme rukovođenje beogradskim odborom, budući da je ova pozicija nakon smene Marka Bastaća upražnjena.

Podsetimo, Jovanović je Vuka Jeremića napustio nakon stranačke sednice na kojoj je jedna od tema bilo glasanje o napuštanju poslaničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda, čiji je Nikola Jovanović predsednik.

“Duboko se protivim odluci da se razbije zajednička opoziciona grupa u Skupštini grada Beograda. Ona je tačka oslonca za mnoge nezadovoljne i unesrećene Beograđane. Ja je vidim i kao jezgro daljeg okupljanja opozicije u Beogradu, koja mora izaći sa jednim kandidatom i jednom listom na prve slobodne izbore u prestonici” rekao je tada Nikola Jovanović za Danas.

Dodao je i da izlazi iz stranke, „jer ne želi da daje legitimitet daljem fragmentisanju opozicije u Beogradu“.

 

http://gerila.rs/staro/nikola-jovanovic-napusta-jeremica-i-prelazi-kod-djilasa/

 

Comments

comments