DruštvoKorona

Dačić i Gebrejezus: “SZO će pozitivno odgovoriti na zahteve Srbije i uputiti neophodnu pomoć”

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije Tedrosom Adhanom Gebrejezusom, saopšteno je danas iz Ministarstva.

Kako se ističe u saopštenju, Dačić je pohvalio aktivnosti SZO u nastojanju da se pomogne svim državama koje su zahvaćene globalnom pandemijom virusa Covid 19, kao i na pomoći Organizacije Srbiji, posebno u vidu testova za detekciju virusa, što će biti od velike važnosti za sprečavanje rasta broja obolelih u našoj zemlji.

Ministar Dačić je upoznao generalnog direktora sa aktuelnom situacijom i aktivnostima koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaštite svog stanovništva.

Izrazio je bojazan da bi rast broja obolelih u narednom periodu mogao da dovede do nedostatka neophodne medicinske opreme, testova za detekciju virusa i deiznfekcionih sredstava i zamolio generalnog direktora da SZO Srbiji uputi neophodnu pomoć.

Generalni direktror Gebrejezus je obećao da će SZO pozitivno odgovoriti na naše zahteve i uputiti neophodnu pomoć u skladu sa trenutno raspoloživim resursima. Istakao je da je svetu danas više nego ikada neophodna solidarnost jer se radi o problemu koji pogađa sve i moguće ga je prevazići samo zajedničkim delovanjem.

Comments

comments