Društvo

DEFINITIVNO: Omalovažavanje žena je zvanična politika Srpske Napredne Stranke

Blokada ulaza u gradsku skupštinu se završila i mogli bi u par rečenica da se osvrnemo šta se tamo zaista dešavalo i zašto je ispao toliki cirkus.

Dakle, oni su došli da razgovaraju sa gradonačelnikom Beograda, bez ikakve namere i bez ikakve želje za bilo kojim nasiljem. Zamenik tog istog gradonačelnika je poslao žene koje su zaposlene u gradskoj upravi da izađu napolje i vređaju okupljeni narod. I to je ukratko sva istina.

Naravno gospoda na vlasti ne smeju da dozvole bilo koji dijalog, te umesto da razgovaraju sa nezadovoljnim građanima, a verujte u svakoj čak i u najbolje uređenim državama sveta postoje nezadovoljni, oni pribegavaju sve gorim i sve ružnijim “spinovima”.

Nažalost neko ko savetuje Aleksandra Vučića smatra da je najbolja ideja da svako nezadovoljstvo pretvori u nasilje nad ženama, isto ono nasilje koje je recimo Siniša Mali sprovodio nad svojom suprugom, ali to nikome tada nije smetalo.

Ne samo danas i kada su Dveri protestovale ispred “Pinka” oni su pustili žene i iscenirali napad na novinarke. Naravno na sudu je optužnica pala jer svi smo videli da niko nikog nije napao.

Nedavno je Jutka pravio skup podrške samom sebi gde je u prve redove postavio upravo žene, iako svi vrlo dobro znamo šta je taj čovek radio.

I nije to sada glavni problem, glavni problem je što zaista postoje žene u Srbiji koje pristaju da budu ovako ponižene. A ponižene su jer svesno lažima napadaju neistomišljenika aktuelne vlasti. Ponižene su jer su samo igračke u rukama Aleksandra Vučića i njegovih najbližih saradnika. Ponižene su jer one zaista nemaju nikakva prava, služe kao sredstvo kojim se režim služi za obračune sa opozicijom.

Vrlo je tragično sve ono što smo danas videli. Vučić je bez ikakve sumnje čovek koji više od bilo koga drugog na svetu voli vlast. Čovek koji će sve uraditi, ali evo danas možemo reći i bukvalno sve samo da na vlasti ostane. Njega žrtve ne zanimaju, ne zanima ga to što pravi sve veći razdor u narodu, ne zanima ga što država ubrzano propada, on ima samo jedan cilj a to je bez ikakvog dvoumljenja ostanak na vlasti.

Najveća potvrda jeste upravo rečenica koju je izgovorio dok je držao konferenciju za medije da su žene koje se drže za ruke pred naletom fašista najlepša slika Srbije.

I poražavujeće je što se upravo ta laž nameće kao glavna tema nakon današnjih dešavanja.

Svi koji imamo oči i koji možemo da saberemo 2 i 2 vidimo da nikakvog napada nije bilo, nikakvog upada, nikakvog zaletanja na bilo koje žene. Bilo je samo potrebno razgovarati sa gradonačelnikom o kolapsu i teroru koji Beograđani doživljavaju.

Osim Vučića i Vesića, nikako ne smemo zaboraviti da svi mediji koji su pod njihovom kontrolom jednostavno moraju snositi odgovornost za ovo. Jer upravo ti mediji umesto da izveštavaju objektivno nameću laž kao glavnu temu. Upravo ti mediji su kreatori paralelne stvarnosti koja egzistira samo u bolesnoj fikciji ljudi iz vrha SNS-a.

Sve ovo će jednom proći, jednostavno moraće, ali da li će oni koji su u današnjoj sramoti učestvovali moći da stave prst na čelo, da se pogledaju u ogledalo i kažu da li je bilo vredno ukaljati svoj obraz i biti oruđe u ruci jednog bolesnog čoveka?

Mi mislimo da nije, a pratićemo nastavak dešavanja i nažalost ni najmanje nismo optimisti da će se celokupna šarada završiti mirno i dostojanstveno. Još jednom apelujemo na sve koji mogu da utiču na javnost da se dozovu pameti i da ne rade ovakve stvari, pre ili kasnije ćete shvatiti da zaista nije bilo vredno.

Comments

comments