Politika

DESANT NA ŠABAC: Naprednjaci svakodnevnim protestima pokušavaju da skinu šabačke vlasti!

Šabac je jedini grad u zemlji – u kom na vlasti nije Srpska napredna stranka. On je i jedini grad, u kome stranka koja vlada u 168 lokalnih samouprava, organizuje proteste protiv lokalne vlasti.

Tačno u podne – dva meseca – svakog radnog dana – Srpska napredna stranka organizuje proteste u Šapcu.

Lokalni novinari, proteklih nedelja, u nekoliko navrata, pokušali su da saznaju njihove zahteve, ali niko nije želeo da govori pred kamerama.

PROČITAJTE JOŠ: KOMISIJA SA FON-A SE NE MEŠA U SVOJ POSAO: NISU NI ISPITIVALI DA LI JE DOKTORAT SINIŠE MALOG LAŽAN!

Načelnik gradske uprave Milan Vasić kaže da je Šabac slobodan grad, te da svako ima pravo da protestuje.

“Ono što je simptomatično za ove proteste Srpske napredne stranke je da ja tu svakodnevno viđam direktore republičkih javnih preduzeća, direktore Opšte bolnice, Nacionalne službe zapošljavanja, Poreske uprave, koji sa svojim zaposlenim, i ono što je još važnije, samo i isključivo radnim danima protestuju u radno vreme, i ja lično imam utisak da su ti ljudi nezadovoljniji što moraju da dođu u radno vreme i provedu to vreme na nekakvom protestu nego što izražavaju nekakvo nezadovoljstvo”, ocenjuje Vasić.

Loading…

Za političkog novinara Radmila Markovića (na slici ispod) nije iznenađenje da pristalice SNS-a protestuju u Šapcu, navodi to je jedini od 28 gradova gde naprednjaci nisu pobedili na lokalnim izborima. Slični protesti se, kako kaže, organizuju i u Paraćinu. Protestuje se u dve od šest lokalnih samouprava koje ne vodi SNS. A većinu imaju u 168.

Marković: Smeta im što nisu na vlasti, vrlo jednostavno.

N1: U tom jednom gradu?

Marković: Pa u svemu, celokupnu vertikalu su preuzeli, od predsednika kućnog saveta, do predsednika države i vlade, i sve što nije pod njihovom kontrolom, to im smeta.

U Šapcu, okupljeni ne skandiraju samo gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, već i predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu kojem poručuju: “Spasi Srbiju i ubi se.”

To skandiranje, decenijama je bilo rezervisano samo za predsednike države, a kako je Dragan Đilas postao jedini opozicioni političar, kom se šalje takva poruka? I kako neko, za koga predsednik Vučić kaže da bi na izborima mogao da osvoji tek 3,7 odsto, svojim životom ugrožava Srbiju?

“Ako znamo ko protestuje, onda znamo i ko je naložio da se to peva, to je jasno, s druge strane to nije prva besmislena stvar, zašto bilo ko iz opozicije da se ubije, ili bilo ko, ova vlast je takva da će oni da krenu u štrajk glađu protiv opozicije, što takođe nije nigde na svetu, pa su shvatili koliko je to glupo, pa su odustali, tako da me to uopšte ne iznenađuje”, kaže Radmilo Marković.

PROČITAJTE JOŠ: SIMA IZ GROCKE ODLAŽE SUĐENJA I ODUGOVLAČI PROCES ZA PALJENJE KUĆE!

Iako bez stranačkih obeležja, protesti u gradu kraj Save organizovani su i u nedelju uveče uoči otvaranja Zone novog optimizma, manifestacije koja promoviše slobodu govora. Marković ocenjuje da je i taj protest organizovan u istoj kuhinji.

Marković: Čim su vikali “Aco Srbine” meni je jasno ko ih je poslao i zašto su došli tamo, očigledno je da ometaju normalan život opštine i prave pritisak sve dok nekako…

N1: Ko ih je poslao?

Marković: Pa Vučić ih je poslao, kome viču “Aco Srbine”? Vučiću! Tako da nemam dilemu ko ih je poslao.

Pristalice naprednjaka u Šapcu najavljuju da će s protestima nastaviti dokle god se vlast i u tom gradu ne promeni.

PROČITAJTE JOŠ: STUDENTI ISPRED PREDSEDNIŠTVA POKAZALI VUČIĆEVE LAŽI NA TOALET PAPIRU!

(izvor: N1)

Comments

comments