Politika

DJB: Pasivan bojkot izbora je bio ogromna greška

Pokret Dosta je bilo ocenio je da je pasivan bojkot izbora bio ogromna greška koja je stavila Srbiju na vetrometinu velikih sila, a da je takav bojkot direktno podsticala Nemačka.

Iz DJB ukazuju da je Nemačka, koja je preuzela predsedavanje Evropskom unijom, juče odložila objavljivanje nacrta pravno obavezujućeg sporazuma između Srbije i prištinske kvazi države čiji je jedini cilj priznanje i stolica za Prištinu u UN.

“Nemačka će sačekati konstituisanje falsifikovane skupštine u kojoj SNS treba da dobije  ¾ većinu, nakon čega vlast više neće imati nijedan izgovor da potpiše ono što je obećala Berlinu u zamenu za podršku u poslednjih osam godina. EU i Berlin u svemu podržavaju poslušnu vlast u Beogradu. Glavni razlog te podrške je spremnost vlasti da žrtvuje državne i nacionalne interese zarad opstanka na vlasti”, navodi se u saopštenju DJB.

DJB podseća da su Merkelova i Makron 10. jula objavili zajedničko saopštenje u kome su kazali da su se Vučić i Hoti dogovorili, na video samitu o “odnosima Srbije i Kosova”, da “normalizuju odnose” i da ta normalizacija podrazumeva potpisivanje “konačnog sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma”.

“Nemačka je pripremila nacrt ovog sporazuma, očigledno ga već dogovorila sa akterima, saterala Vučićevu vlast u ćošak i čeka najpovoljniji trenutak da stavi ultimatum na sto”, navodi DJB.

Obaranje izbora najbolji je način odbrane državnih interesa, navodi DJB i poručuje da će organizovati protest.

“DJB organizuje protest koji će se održati u nedelju 2. avgusta od 20 časova ispred Narodne skupštine. Prisutnima će se obratiti predsednik DJB Saša Radulović. Ovaj protest je priprema protesta blokade Narodne skupštine u vreme konstituisanja FALSIFIKOVANE skupštine čiji datum i vreme još nisu objavljeni”, navodi se u saopštenju.

Comments

comments