Politika

DJB podneo treću žalbu Ustavnom sudu sa zahtevom da se ponište rezultati izbora

Funkcioner Pokreta Dosta je bilo (DJB) Vojin Biljić izjavio je danas da je DJB podneo treću žalbu Ustavnom sudu sa zahtevom da se ponište protivzakonite odluke Republičke izborne komisije o proglašenju konačnih rezultata izbora i odluke o dodeli mandata.

Biljić je na konferenciji za novinare u holu Doma Narodne skupštine kazao da “sa bilo koje strane da se pogleda izborni proces za narodne poslanike, on ne može opstati”.

“Odkuka o dodeli mandata ni u kom smislu, ni u teorijsko-pravnom ne može biti takav akt koji verno preslikava bilo šta. Čak ni izbornu volju birača, ukoliko se ona gleda i po falsifikovanim zapisnicima a kamo li po stvarnom stanju izborne volje birača”, ocenio je Biljić.

Prema njegovim rečima, to nije poslednja žalba koju će DJB podneti navodeći da su još neke stranke pošle “za njihovim primerom”.

“Videli smo neke žalbe advokata iz Pokreta slobodnih gradjana, kao i neke žalbe radikala. Nama bi čak bilo drago i da se njihove žalbe usvoje i da se izborni proces ponovi”, rekao je on.

Lider DJB Saša Radulović kazao je da najbolji način da se zaštiti nacionalni i državni interes, da se sačuva Kosovo jeste “oboriti falsifikovane izbore”.

“Tako niko ne bi mogao više ništa da potpiše, jer ne bismo imali Skupštinu već samo tehničku skupštinu prethodnog saziva, ne bismo imali Vladu već tehničku vladu koja nema kapacitet da donosi odluke. I moraćemo ponovo na izbore”, naveo je Radulović.

Comments

comments