Politika

DJB: Radulović nije rekao da izlazimo na izbore, tek ćemo odlučivati o tome

Lider Pokreta “Dosta je bilo” (DJB) Saša Radulović demantovao je da je u svom ranijem današnjem obraćanju na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije izjavio da je DJB odlučila da ide na izbore, saopšteno je iz tog Pokreta.

U saopštenju DJB se navodi da “Saša Radulović ni danas ni ranije nije izjavio da će DJB izaći na izbore”, kako je izvestila Agencija Beta, već da “pokret prikuplja potpise za registraciju stranke i eventualni izlazak na predstojeće izbore, ali da će zvanična odluka biti doneta tek nakon što potpisi budu prikupljeni”.

Kako se navodi, Radulović je na konferenciji za novinare izjavio “da ćemo na ovim izborima morati da, uprkos tome što su namešteni birački spiskovi i što mediji nisu fer, da se izborimo za ostanak u bici”, što nije značilo najavu da će izaći na izbore.

“Ovo je jedna bitka u velikom ratu, jedna borba, i u ovom ratu na kraju moramo izboriti suverenu Srbiju. Ovo je maraton, nije sprint, valja nam istrajati u toj borbi”, rekao je Radulović na konferenciji za novinare govoreći o tome da se zalaže za promenu vlasti na legalan način, a ne na ulici.

“DJB i dalje smatra da bojkot ima smisla ako je u njemu cela opozicija: PSG, DJB i ceo SZS. U suprotnom, parcijalni bojkot je političko samoubistvo. DJB je spreman da bojkotuje izbore ukoliko je u njemu kompletna relevantna opozicija”, saopšteno je iz DJB.

Comments

comments