Politika

DJB: Stranke bivše vlasti nikako da priznaju da je pasivan bojkot bio katastrofalna greška

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozdravlja dogovor stranaka bivše vlasti SSP, NS i DS o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, kao i činjenicu da su očigledno shvatili koliko je katastrofalna bila greška pasivnog bojkota, iako to još uvek niko nije spreman javno da prizna, saopštio je danas DJB.

Iz DJB poručuju da jedna lista nije dobra strategija za promenu vlasti, te da je iskustvo iz Crne Gore to pokazalo. Kažu I da je biračko telo u Srbiji je raznoliko, a da ideja da će se birači ujediniti oko borbe protiv Vučića i zaboraviti na suštinske programske i političke razlike jeste velika zabluda i potcenjivanje birača.

“Baš kao i u Crnoj Gori, do promene vlasti će doći kada svaki deseti glasač vlasti i svaki deseti apstinent odluči da promeni svoj glas. Bez njihove podrške neće doći do promene vlasti. Centralno pitanje za te meke glasače vlasti i apstinente je pitanje očuvanja državnih i nacionalnih interesa, Kosova i Metohije, Republike Srpske, položaja srpskog naroda u regionu. Pored toga što ne veruju vlasti, ovi glasači neće nikada glasati za stranke bivše vlasti”, ocenjuje se.

DJB dalje navodi da su stranke bivše vlasti neopreznom retorikom i napadima na Vučića po svaku cenu kod većine birača ostavile utisak da bi okrenule leđa i Kosovu i Metohiji i Republici Srpkoj po diktatu Zapada. Te stranke takođe podržavaju kovid ausvajse, mere zatvaranja i obavezne vakcinacije, uključujući i obaveznu vakcinaciju dece, kažu iz DJB.

“Ono što je nejasno je zašto opozicione opcije koje se slažu sa politikom, kao što su Ne davimo Beograd, razne Ćute, Zelenovići, Žujovići, ne pristupe istom tom bloku, jer dele i program i vrednosti sa strankama bivše vlasti”, navodi se u saopšttenju.

Dodaje se i da će DJB imati svoju listu i svog predsednčkog kandidata, ali i da je neophodna saradnja svih relevantnih opozicionih lista.

“Ta saradnja se sastoji u međusobnom nenapadanju, gde se svako obraća svom biračkom telu, u koordinaciji kontrole izbora i u dogovoru da u drugom krugu predsedničkih izbora, ukoliko uspemo da ga izborimo, svi podržimo onog opozicionog kandidata koji dobije najviše glasova”, zaključuje se.

Comments

comments