Politika

DJB: TV N1 ometala našu konferenciju za medije

Poslanici “Dosta je bilo” optužili su danas televiziju N1 da je namerno ometala njihovu konferenciju za novinare u holu Doma Narodne skupštine.

“Iako svi novinari uredno unapred dobijaju raspored održavanja konferencija za medije iz hola Narodne skupštine, novinari televizije N1 već drugi put u istom prostoru u svoj program uživo uključuju neke druge sagovornike baš u vreme u kome se građanima Srbije obraćaju narodni poslanici DJB”, navodi DJB.

DJB tvrdi da je novinarka N1 prvo sačekala da krene obraćanje poslanika ovog pokreta uživo na Jutjub kanalu, da bi na samo 10 metara dalje počela da uzima izjavu od poslanice Čomić.

“Predsednik DJB, koji je se u tom trenutku obraćao građanima Srbije, prekinuo je to svoje obraćanje i mirno obavestio građane da će strpljivo sačekati da televizija N1 završi sa svojim ometanjem pre nego što se DJB konferencija za štampu nastavi.

Nakon što je novinarka N1 završila snimanje skoro desetominutne izjave poslanice Čomić, i nakon što je proverila poruke na svom telefonu, iskoristila je svoje kaobajagi “novinarsko pitanje” da za potrebe N1 snimi laži koje će, ne sumnjamo, posredstvom svoje televizije poslati u etar i tako ponovo dezinformisati građane. Pitala je poslanike DJB zašto smo joj dobacivali i zašto smo je vređali. Svako ko pogleda snimak obraćanja poslanika DJB može se direktno uveriti u to da je ovo “pitanje” novinarke N1 sračunato na to da optuži poslanike DJB za nešto što se nije desilo, kako bi pred svojim gledaocima prikrili činjenicu da već drugi put ometaju obraćanje poslanika DJB građanima”, navodi se u saopštenju.

Pokret navodi da u Srbiji ne postoje mediji, već isključivo propagandna glasila bivše i sadašnje vlasti.

“”Mediji” u Srbiji ne obavljaju svoj posao informisanja građana, već u javnost plasiraju poruke kojima usmeravaju mišljenje javnog mnjenja, shodno interesima centara moći koje predstavljaju. Jedina razlika koja postoji između televizije Pink i Informera s jedne strane i televizije N1 i Danasa s druge strane, jeste to što prvi rade propagandu za sadašnju, a drugi za bivšu vlast. Zato su “mediji” praktično postali politički protivnici DJB, jednako kao i bivša i sadašnja vlast”, poručuju iz Pokreta.

Comments

comments