Politika

Đilas i Bastać: Šešelj je zločinac i kukavica, u salu Starog grada više ući neće

Izvor: N1

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i predsednik opstine Stari grad Marko Bastać poručili su lideru radikala Vojislavu Šešelju da je “zlo i sramota” za narod kome sva trojica pripadaju.

“Vojislav Šešelj je zločinac i kukavica. Kao i Vučić, Nikolić, Martinović i svi ostali radikali. Svi su oni izbacivali hrvatsku decu iz obdaništa, slali tuđe sinove u rat, poručivali Srbima u Krajini i Slavoniji kako hrvatska noga tu nikad kročiti neće, huškali na rat protiv NATO-a. Naravno kada su Srbi proterivani sa svojih ognjišta oni su mirno sedeli u Beogradu”, navodi se između ostalog u saopštenju koje su potpisali Đilas i Bastać.

Dodaje se da je “Šešelj bio hrabar samo kad je okružen sa dvadeset telohranitelja vadio pištolj na studente 1992. godine”.

“Tako je hrabar i sada kada preti da će silovati Mariniku Tepić, majku dvoje dece, koju naziva ustaškom kurvom. I sve to u opštini Stari grad. Naravno da on sve ovo radi u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem ne bi li privukao pažnju i prešao cenzus na lažnim izborima. Svesni toga ipak javno kažemo da je ovo previše”, naveli su Đilas i Bastać.

Oni su poručili Šešelju da “budeš li u svom ludilu pokušao da povrediš bilo koga, posebno neku od žena, loše ćeš proći, jer ćemo ih mi braniti”.

“Nismo ti mi naprednjaci pa da dozvolimo da u našem prisustvu neko vređa ženu iz naše stranke. U salu opštine Stari grad više ući nećeš, jer iako tvoja stranka ima pravo na njeno korišćenje, nema niko pravo da iz nje propagira mržnju i preti ljudima. A ako na prepad silom uđeš, silom ćemo te izbaciti. Sutra kad srušimo vlast tebe i tvog nekadašnjeg sina, a sada gazde, Aleksandra Vučića, stranka koju vodiš biće zabranjena kako nikada više ne bi bio u mogućnosti da uništavaš Srbiju”, naveli su Đilas i Bastać u zajedničkom saopštenju.

Izvor: N1

Comments

comments