Politika

Đilas: Nema promena ako se ne ujedine “demokratska” i “nacionalna” Srbija

Dragan Đilas, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, izjavio je da je većina onih koji su bili na listi za beogradske izbore prihvatila da bude deo Saveza za Srbiju i da su ostale još samo „tehničke stvari“ oko kojih se dogovara.

On je za N1 rekao da je odustao od svih funkcija u Savezu za Srbiju da ne bi, kako kaže, bilo reči da Dragan Đilas traži funkciju za sebe.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI SAD DONIRAO 1.400.000 ZA AJU JUNG!

„Savez za Srbiju je daleko odmakao u organizaciji, imaćemo organizaciju u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Očekujem da nam se priključe i pojedinci i udruženja građana i stranke i pokreti… svi oni koji veruju da živimo u autoritarnom režimu, diktaturi koja vodi u siromaštvo i koji su protiv toga da živimo u laži“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, Savez za Srbiju treba da bude više od predizborne koalicije, a manje od stranke.

„Koji će se okupiti oko stvari za koje smo mi, a ne protiv. Mislim da ne treba da se udružimo zbog toga što smo protiv (Aleksandra) Vučića, mi jesmo za smenu ove vlasti, ali je neophodno da postignemo konsenzus oko velikog broja tema“, kaže on.

Đilas tvrdi da Savez nudi „drugačiju zemlju“ i da bi voleo da bude uključen što veći broj ljudi. Dodaje da je ideja da se uobliči 10 ili 15 stavova oko kojih se svi slažu.

PROČITAJTE JOŠ: PREVAZIŠLA ČAK I MAJU GOJKOVIĆ: POSLANICA NADA PRISTUPILA ŠESTOJ STRANCI!

„Nema promena ako se ne spoji demokratska i nacionalna Srbija. Mislim da sam dobro razumeo poruku građana, na beogradskim ali i na predsedničkim izborima, oni od nas očekuju da se ujedinimo i suprotstavimo onome što se danas dešava u Srbiji“, kaže Đilas.

Đilas je rekao da je sa Sašom Jankovićem poslednji put razgovarao pre mesec dana kad ih je lider Pokreta slobodnih građana obavestio da neće biti deo Saveza za Srbiju.

„Izašao sam s predlogom kako ja vidim nešto. To nije predlog uzmi ili ostavi. Mislim da ne treba postavljati uslove u vezi sa nečijim stavom oko stvari koje nisu suštinski važne. Vidim mesta za sve demokratske stranke koje se za svoje stavove zalažu demokratskim putem“, kaže Đilas.

PROČITAJTE JOŠ: BAHATO: SNS-OVAC ZA DAN ZALJUBLJENIH ŽENI POKLONIO MESTO U NADZORNOM ODBORU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments