Politika

Đilas udomio još jednog DS-ovca: Bivši predsednik Lutovčeve omladine sada Đilasu vodi Izvršni odbor!

Doskorašnji predsednik Omladine Demokratske stranke (DS) Velibor Pavlović od danas vodi Izvršni odbor u stranci Dragana Đilasa, takođe bivšeg funkcionera DS-a.

To je potvrđeno na sednici glavnog odbora stranke Dragana Đilasa koja je danas održana u Požarevcu, čime je ozvaničeno da je Pavlović svoju novu političku kuću našao u Đilasovoj stranci.

Velibor Pavlović na akciji DS-a

Nakon što je bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas osnovao svoju partiju, veći broj članova DS menjalo je svoju partijsku knjižicu za novu.

Tako su u Đilasovoj stranci visoke pozicije dobili mnogi sada već bivši DS-ovci. Između ostalih, Aleksandar Bijelić koji je svoju karijeru u DS počeo kao vozač Zorana Đinđića, a kasnije je napredovao do pozicije gradskog menadžera kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik Beograda. Takođe i Ljuban Panić, koji je ispred DS bio poslanik u Skupštini Vojvodine od 2008. do 2012. kao i poslanik u Narodnoj skupštini od 2012. do 2014, zatim Tatjana Pašić koja je bila direktorka Narodne kancelarije predsednika Srbije Borisa Tadića, Jovan Ličina koji je svojevremeno bio predsednik Političkog saveta omladine DS…

Izvoz unutar same Demokratske stranke nam kaže da nije mali broj onih koji su člansku kartu DS-a zamenili za knjižicu Đilasove stranke, zbog čega su pojedini kivni na svog bivšeg predsednika. Međutim, dodaje naš izvor, na to ipak treba gledati kao na “čišćenje” – “da se odvoji žito od kukolja, pa da znamo da oni koji su ostali u DS, jesu prave demokrate, lojalne i verne izvornim našim vrednostima”, navodi naš izvor.

Comments

comments