Politika

Đilasa podržao desničarski portal Patriot!

Desničarski portal Patriot stao je uz lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa nakon njegovog navodnog ispada sa knjigom na čijim koricama stoji svastika – simbol koji se vezuje za naciste.

Naime, na snimku koji je lider Saveza za Srbiju nedavno objavio, a reč je o intervjuu snimljenom u njegovom stanu, videlo se kako mu na stolu stoji knjiga sa kukastim krstom na koricama. To je izazvalo buru komentara, a ubrzo se utvrdilo da je reč o knjizi “Uspon i pad Trećeg rajha” Vilijama Širera. U odbranu lidera SZS-a stao je portal Patriot, koji pod naslovom “Đilas šalje poruku da on ipak jeste desničar”, iznosi pohvalu na račun toga što opozicioni lider “uči od Hitlera kako da se bori protiv diktature u kojoj živi”.

U tekstu na ovom portalu, podsećaju da je Đilas 2011. godine bio jedini političar koji je bio otvoreno protiv održavanja Gej parade u Beogradu, a kao zasluge bivšeg gradonačelnika navode to što je “očistio” romsko naselje ispod Gazele.

“Zamislimo danas u vreme pandemije šta bi se dešavalo u Beogradu da Đilas nije raselio Rome iz divljih naselja i ispod Gazele. Gazela je jedna od najprometnijih deonica Beograda”, piše u tekstu.

U tekstu se navodi i da “Đilas nije gadljiv na desničare” čim je u SzS primio desničarski pokret Dveri, a dodaje se i da od Dveri sada nije ostalo ništa zahvaljujući nesposobnosti Boška Obradovića.

Jedan od zaključaka autora teksta jeste i taj da je Đilas “biznismen koji se obogatio na reklamama”, te da sigurno nije “slučajno knjigu ostavio na stolu”, već da je hteo da pošalje poruku široj publici – kako se on ”obrazuje u borbi protiv Vučićeve diktature uzimajući iskustvo iz istorije”.

Na kraju teksta se sumira – “Da li je Đilas desničar? Pa šta i ako jeste!”

 

Ceo tekst portala Patriot možete pročitati na linku ispod:

https://patriot.co.rs/djilas-salje-poruku-da-on-ipak-jeste-desnicar/

 

Comments

comments