Politika

Dok se bolesnik svađa sam sa sobom, Albanci uspešno lobiraju za članstvo u Interpolu!

Aleksandar Vučić je otputovao na još jedne pregovore sa Hašimom Tačijem i Federikom Mogerini i tom prilikom je naravno nekoliko puta držao konferencije za medije iz kojih smo saznali… pa skoro ništa.

Kao što to samo on i ume, nijednu jedinu reč o tim pregovorima i o bilo čemu zaiste vezanom za pregovore nije rekao, šta pregovara, šta obećava, kome obećava i u čije ime to radi. Umesto toga ono što smo videli to je, pa da tako kažemo, nažalost bolest se povećava. On se naime svađao (da, svađao se) sa nekim potpuno nebitnim čovekom koji mu je dobacio 2-3 reči. Naravno Pink, Informer i ostali trovači su to preneli kao novi atentat, državni udar i slične budalaštine, a veliki heroj je izašao kao pobednik obećavši “napadaču” picu i pivo (da, zaista mu je obećao picu i pivo).

Svađao se malo i sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, naravno sa opozicijom, dok o samim pregovorima možemo saznati samo od one druge strane (iako se na prvi pogled zaista teško može reći da su Tači i Vučić dve suprostavljene strane).

A ta druga strana radi, ne kuka i ne svađa se sama sa sobom, nego radi i lobira za svoje itnerese. Danas je Ramuš Haradinaj objavio da je od Angele Merkel dobio snažno pismo podrške za članstvo Kosova u Interpolu.

Za razliku od Ramušovog koalicionog partnera (Aleksandra Vučića), albanski pregovarači podnose detaljne izveštaje svojoj skupštini. Ne koriste ove pregovore da bi se obračunavali sa opozicijom lažno je optužujući za gluposti, ne koriste ih za sopstveno podizanje rejtinga, već da bi svoj cilj ostvarili.

Nažalost, izgleda da u ovim pregovorima Srbija nema svog predstavnika jer naše interese tamo niko ne zastupa. Nažalost, sami smo tako birali i odlučili, tako da sami moramo i da snosimo posledice. Ali i da zapamtimo sve.

 

 

Comments

comments