Društvo

DOKLE VIŠE? Srbija se ove godine već zadužila MILIJARDU evra!

Da li vas iznenađuje ovaj podatak?! Nas ne. Samo se pitamo – dokle će ići ova dubioza?!

Demokratska stranka (DS) ocenila je da je javnost u Srbiji svakodnevno izložena manipulacijama državnim podacima s ciljem da se ekonomija prikaže boljom nego što jeste.

„Nažalost, realno stanje srpske ekonomije građani Srbije najbolje osećaju na sebi“, navela je DS u saopštenju i dodala da je verovatno najočigledniji primer manipulacije državnim podacima tvrdnja o smanjenju javnog duga.

Ta stranka navodi da je, prema poslednjem izveštaju Ministarstva finansija, iznos ukupnog javnog duga Srbije poslednjeg dana prošle godine bio 23,2 milijarde evra a da je pet meseci kasnije dug 24,1 milijardu.

„Dakle, Srbija nije smanjila javni dug, nego je zaduženija za 916 miliona evra“, dodala je DS.

DS je dodala da nisu tačne ni izjave o smanjenju učešća javnog duga u BDP jer je za samo pet meseci iznos duga porastao za oko 3,8 odsto.

„U proteklih 2.200 dana sve naprednjačke vlade izvrću podatke kako bi prikrile stvarno stanje stvari, izostanak stvarnih rezultata i pogubne efekte korupcije i loše ekonomske politike. Građani koji osećaju posledice takve politike dodatno se ponižavaju zvaničnim saopštenjima u kojima se ubeđuju da žive bolje nego što to primećuju“, dodaje se.

(izvor: beogradski-glas.rs)

(Izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments