Politika

DS neće podržati Đilasa?! Šutanovac izjavio da će imati svog kandidata na BG izborima

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da će DS imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda kao i da „ne postoji verovatnoća“ da će podržati bilo koga drugog.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je jedino celoshodno za opoziciju da se formira socijal-demokratska grupacija stranaka za predstojeće gradske izbore.

„Beogradski izbori su prvi korak u menjanju ovog lošeg režima i bilo bi dobro da napravimo koaliciju koja bi sa jasnom političkom orijentacijom nastupila na njima a možda i na parlamentarnim izborima“, kazao je lider DS-a.

Šutanovac je potvrdio da se susreo sa nekadašnjim predsednikom DS-a i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom koji je najavio da će se kandidovati na predstojećim beogradskim izborima ali nije govorio o detaljima razgovora.

„Činjenica je da sam razgovarao i sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka. Đilas je četiri godine bio pošteđen medijskih napada, za razliku od Demokratske stranke“, kazao je Šutanovac.

On je ocenio i da su stranke „jedini alat“ za menjanje režima navodeći da je „neizvodljivo“ da tako nešto učine pokreti ili inicijative.

Komentarišući saopštenje SPS-a u kome je ta stranka izrazila „iskreno žaljenje“ zbog saradnje sa demokratama u periodu od 2008. do 2012. godine, Šutanovac je kazao da je osećaj „obostran“.

„Mi smo tada postavili Srbiju na tračnice na kojima se i danas, istina u usporenom pravcu, kreće“, kazao je predsednik Demokratske stranke.

On je dodao da bi Demokratskoj stranci odgovaralo da se raspišu i vanredni parlamentarni izbori.

„Predstojeći izbori u četiri opštine biće nam dobar pokazatelj i pored aktivnog bojkota nekih iz opozicije, što će nas sigurno oštetiti“, naveo je Šutanovac.

(Izvor: N1)

Comments

comments