Politika

DS omladina: Pravda nije zasnovana na kompromisu već istini!

Omladina Demokratske stranke podsetila je juče na godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije i naglasila da borba za slobodne medije još uvek traje i da se i danas “nepodobni” mediji i novinari konstantno etiketiraju.

“Ubistvo (Slavka Ćuruvije) je bilo epilog brutalne medijske kampanje koja je vođena protiv njega. Podsećamo da je polugu za takvu medijsku atmosferu obezbedio najrepresivniji Zakon o informisanju i da je na čelu tog ministarstva bio sadašnji predsednik države, Aleksandar Vučić.”, navodi se u saopštenju omladine DS.

Zakon o informisanju imao je za posledicu gašenje dnevnih listova „Danas“ i Ćuruvijinog „Dnevnog telegrafa“.

DS omladina podseća da je do prve presude došlo tek nakon 20 godina ali da su te presude donete za organizovanje ubistva dok je još uvek nerazjašnjeno ko su lica koja su izvršila i naložila ubistvo kao i koje su političke pozadine istog.

Oni navode da je 21. godinu nakon ubistva novinara Slavka Ćuruvije odnos vlasti prema medijima i novinarima ostao nepromenjen te to povezuju sa tim da je na vlasti skoro ista garnitura vlasti kao i 90ih.

“Demokratska omladina će uvek podržavati slobodu govora i zalagati se za slobodu medija. Istrajni u svojoj borbi za demokratsko i slobodno društvo zahtevaće mo da se rasvetli politička pozadina ubistva Slavka Ćuruvije. Ne samo svakog 11. aprila već svakog dana. Zbog toga što pravda nije zasnovana na kompromisima već na istini!”, naglašava omladina DS.

Comments

comments