Politika

Dve godine Bulatovićeve vlasti u Nišu: Poklanjanje aerodroma državi, hapšenje većnika i komunalni haos!

Poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, hapšenje gradskog većnika, opšti komunalni haos, nefunkcionisanje gradskih službi i direktori niških ustanova u v.d. stanju obeležili su, kako ocenjuju iz niške inicijative, 700 dana vlasti gradonačelnika Darka Bulatovića od jula 2016.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ ŽELI SRBIJU BEZ VLADE I PARLAMENTA – PO ERDOGANOVOM MODELU!

Nakon skoro 2 godine od početka drugog mandata Srpske napredne stranke u Nišu, a prvog Bulatovićevog, deo opozicije je odlučio da napravi presek kako oni vide ovu gradsku vladajuću garnituru. Šef odborničke grupe Niške inicijative kaže da aktuelna gradska vlast ne može da okreči, podšiša, zakrpi rupe i sredi sve ono što se gradilo u bližoj i daljoj prošlosti.

 

Poklanjanje niškog aerodroma vide kao kulminaciju rada ove vlasti, a odbornik Niške inicijative Dejan Petković, pored ranije najavljenih žalbi Ustavnom i Upravnom sudu zbog predaje aerodroma u ruke države, kaže da će podneti i krivične prijave protih onih koji su vodili sednicu Skupštine grada u petak, jer nekim novinarima nije bilo dozvoljeno da snimaju sednicu.

Prema novinarima se vlast odnosi sa krajnjim nepoštovanjem, što se nas tiče mi ćemo podneti krivične prijave protiv ljudi koji su vodili ovu sednicu. Zakon o javnom informisanju i medijima prekršen je čak 3 puta u članovima 4, 5 i 6 zbog slobode javnom informisanja, informisanja u pitanjima interesa za javnost i zaštite medijskog pluralizma i zabrane monopola u oblasti javnog informisanja. Konsultujemo se s advokatima, prijave će biti predate u narednih 10 dana – kaže Petković.

PROČITAJTE JOŠ: LUDILO SNS-OVOG POSLANIKA: NEMAČKI SUDIJA SE SVETIO ZA DRUGI SVETSKI RATI, SRBI SU “MALI RUSI”?!

Za “slučaj aerodrom” naveo je da su ključne reči – centralizacija i nacionalizacija, a postavljaju pitanje zašto gradonačelnik 2 godine priča o konsolidovanju budžeta, da bi otpisali 70 miliona evra, koliko tvrde da vredi aerodrom.

“Direktori na kratkoj uzici u v. d. mandatu”

Odbor za imenovanja nije zasedao nijednom ove godine, kaže zamenica šefa odborničke grupe Niške inicijative Radmila Popović (na slici ispod), pa tako čeka izbor direktora Narodnog pozorišta, Pozorišta lutaka, Niškog kulturnog centra, Turističke organizacije Niš, Narodnog univerziteta i Galerije savremene likovne umetnosti.

V. d. statusi ne unimerivaju gradsku vlast, čak im i odgovaraju jer imaju direktore koji su na kratkoj uzici, nemaju status pa nemaju ni slobodu odlučivanja. Vlast nema odgovornost prema građanima. Jedino su uverili svoju partijsku centralu da poslušno izvršava sve ono što im se naloži – kaže Popović.

Dodaje i da konkursi propadaju, a vlast se bavi međusobnim sukobima i aferama.

PROČITAJTE JOŠ: SNS-OVI DIREKTORI DOVELI RADIO TELEVIZIJU VOJVODINE NA KORAK OD BANKROTA!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments