Politika

Dveri: Komandanti Niša neka odvedu Vučića u poplavljenu Njegoševu ulicu

Povodom najave da će Aleksandar Vučić sutra u Nišu svečano otvoriti Nacionalnu laboratoriju „Vatreno oko2“, reagovao je gradski odbor Dveri sa ocenom da je predsednik, „pošto nikada ne dolazi praznih ruku, obećao izgradnju brze pruge od Beograda do Niša, kojom će vozovi leteti brzinom od preko 200 km na sat, kao i izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju kanalizacionih cevi“.

​„U ime GO SP Dveri Niš izražavamo zahvalnost na obećanim poklonima našem Gradu, a kako je Aleksandar Vučić, davno preuzeo nadležnosti svih organa vlasti, i za razliku od svojih SNS kadrova pokazuje vrhunsku stručnost i kompentencije na brojnim poljima nauke i tehnike, zamolićemo Nevidljive Komandante Nevidljivog Štaba za vanredne situacije u Nišu da svog predsednika obaveste o sledećem:

– Građanima Niša i niške opštine Palilula su pre obećanih brzih pruga potrebni elementarna sigurnost i uslovi za život jer su im kuće i stanovi već tri puta za poslednja dva meseca poplavljeni i zatrpani fekalijama iz izlivene kanalizacije. Za to što Nišlije žive kao u Srednjem veku i sami brane i čiste svoje kuće od poplava u vreme epidemije,  isključivo su odgovorni Nevidljivi Komandanti Grada koji su se pokazali javnosti samo tokom proslave lažne pobede na pokradenim izborima u Nišu, kao što je odgovorno i JKP „Naisus“ koje je umesto da održava šahte i kanalizacioni sistem, odobravalo priključke na preopterećenu kanalizacionu mrežu.

– Pored „Vatrenog oka“ i mladica kedrova predsednik SNS-a treba da obiđe poplavljene Nišlije u Njegoševoj, Mokranjčevoj i drugim novoasfaltiranim i od bujica upropašćenim ulicama, a nad čijim na tenderu izabranim izvođačima održavanja ulica Direkcija za izgradnju grada nije vršila pravni nadzor, ni zahtevala popravke, iako je i laicima bilo očigledno da su ulice asfaltirane, ivičnjaci i trotoari postavljani nekvalitetno i krajnje nestručno i da su potpuno propale za manje od godinu dana od asfaltiranja.

– Građanima Niša će brze pruge biti potrebne tek kada bude izmeštena postojeća pruga koja preseca sam centar Niša , i nakon što budu ispunjena prethodna lažna obećanja o izgradnji „južnih, i svih drugih“ kolektora, sistema za prečišćavanje otpadnih voda kao i pumpi za najugroženije delove Grada, koji u vreme svake,  a ne samo  „stoletnih kiša“ postaju blatnjava jezera.

– Da bi izbegli kritiku na javnom mestu ne morate predsednika obaveštavati o prethodnim firmama koje su birane na tendereima za održavanje niških ulica, a koje su svoje ugovore sa Gradom i Direkcijom za izgradnju Grada zalagale i odlazile u stečaj, o dugo godina razvaljenim ulicama,  o sakrivenom Izveštaju o kriminalnom poslovanju JKP „Gorica“ i o još o mnogo čemu. Nemojte, jer može da Vas zamoli da umesto postojećeg preduzeća , za održavanje niških ulica ipak izaberete na tenderu novopazarsku firmu za izgradnju puteva u vlasništvu Zorana Veselinovića i Milana Radoičića. Umesto toga samo odvedite svog predsednika u Njegoševu ulicu u Nišu.

Gradska organizacija Dveri Niš poručuje Nevidljivim Komandantima niškog Nevidljivog Štaba za vanredne situacije i njihovom predsedniku DA OVO GRAD VIŠE NIJE. Ušli ste u otvoreni rat sa interesima građana Niša. I za to ćete odgovarati“, zaključuje se u saopštenju.

Comments

comments